Kako pripravimo najboljše dunajske zrezke?
Print Friendly, PDF & Email

Originalni dunajski zrezek je tanek kos telečjega mesa, paniran in ocvrt v maščobi. Moral bi biti zelo tanek. Če na tanko potolčemo telečje meso začnejo vlakna razpadati. Zato je lažje uporabiti svinjsko meso, ki ga lahko zelo na tanko potolčemo, pa še vedno drži skupaj, v enem kosu. Najbolje je, da za dunajske zrezke uporabimo svinjski file.

Kako pripravimo najboljše dunajske zrezke?

Kaj potrebujemo za najboljše dunajske zrezke:

  • posoda za cvrtje
  • tolkač za meso
  • 3 krožniki za paniranje

Sestavine za najboljše dunajske zrezke:

  • svinjski file
  • moka
  • jajca
  • drobtine
  • sol
  • olje za cvrtje

Kako pripravimo najboljše dunajske zrezke:

Najprej svinjski file narežemo na približno 3 cm debele kose.

Kako pripravimo najboljše dunajske zrezke?S tolkačem za meso ga prav na tanko in na široko potolčemo, tako da pokrije ves krožnik. Na sliki je servirni krožnik premera 31 cm.

Kako pripravimo najboljše dunajske zrezke?

Meso posolimo, povaljamo v moki, stepenem jajcu in drobtinah. Segrejemo olje za cvrtje. Drobtine in olje za cvrtje pazljivo izberite. Ne cvrite v navadnem olju, ker ni obstojno na visokih temperaturah in ne da pravega okusa. Sama uporabljam olje za cvrtje in drobtine avstrijskega trgovca na H, ker se mi zdi, da s to kombinacijo dobim najbolj zlato rumeno barvo in najbolj hrustljave drobtine.  V vročem olju zrezke ocvremo do zlato rumene barve, približno tri minute na vsaki strani. Po pravilu bi sicer morali uporabiti dve posodi z oljem, ker dunajski zrezek v trenutku, ko ga položite v olje, odvzame olju temperaturo in potem olje ni več dovolj vroče za nadaljnjo peko. Zato bi morali takoj ko se to zgodi, prestaviti zrezek v drugo posodo z vročim oljem in ga v njej speči do konca. Vendar se mi zdi za domače gospodinjstvo zadeva preveč potrošna.

Kako pripravimo najboljše dunajske zrezke?

Najboljši dunajski zrezek serviramo z limono. Dober tek (pa ne onega čez drn in strn 🙂 )

Vabimo tudi k branju nasveta za zdravo cvrtje zrezkov.

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor