Tartufi z nutello na hitro
Print Friendly, PDF & Email

Mehke čokoladne kroglice – tartufi, so dobili ime po tradicionalni obliki, ki spominja na gomoljiko (tartuf), užitno podzemno gobo. Poznamo več vrst čokoladnih tartufov. Običajno so narejeni iz čokolade in smetane (ganache), čokoladnega obliva ter kakava v prahu. Tartufi z nutello na hitro so poenostavljena verzija tartufov, ki nam ne vzamejo veliko časa in so prav tako slastni in vabljivi kot originalni. Težko se jim je upreti.

Tartufi z nutello na hitro – pripomočki:

  • živilska vrečka
  • valjar
  • posoda
  • žlica
  • manjša plitva skodelica

Tartufi z nutello na hitro – sestavine:

Količine niso navedene, saj tehtanje ni potrebno. Delamo “na oko” 🙂

  • navadni piškoti (albert, piknik, čajni …)
  • nutella (ali podoben čokoladni namaz)

Posip:

  • kakav v prahu (nesladkan)
  • čokolada v prahu (po želji)

Tartufi z nutello na hitro – postopek:

Tartufi z nutello na hitro so narejeni iz samo 3 sestavin in zanje potrebujemo le 15 minut časa. Naredimo jih lahko brez uporabe multipraktika. Navadne piškote zložimo v živilsko vrečko ter jih s pomočjo valjarja zdrobimo v piškotne drobtine oz. prah.

Strukturo drobtin lahko prilagodimo okusu. Če nam je ljubše, da se kroglice v ustih kar stopijo, moramo piškote zares na fino zdrobiti, da dobimo piškotni prah. Če pa imamo raje bolj kompaktno strukturo, jih zdrobimo bolj na grobo. Drobtine stresemo v posodo in dodamo nutello. Uporabimo lahko tudi kak podoben čokoladni ali kakavov namaz.

Z žlico ali z roko dobro premešamo, da se sestavine povežejo. Nutello dodajamo postopoma. Vmes naredimo “test”, tako da poskusimo oblikovati kroglice in preverimo, ali je masa že primerna za oblikovanje tartufov.

Če se nam zdi masa premehka, jo lahko za nekaj časa (15-20 min) postavimo v hladilnik, sicer pa lahko takoj začnemo z oblikovanjem.

V manjši plitvi skodelici pripravimo posip, v katerem bomo povaljali tartufe. Če se želimo približati originalu, se odločimo za posip iz grenkega kakava v prahu. Če nam je le-ta pregrenak, pa lahko uporabimo čokolado v prahu, ali še bolje, kombinacijo kakava in čokolade v prahu.

Nikar se ne trudite, da bodo tartufi pravilne okrogle oblike, saj imajo tudi pravi tartufi nekoliko ukrivljeno obliko.

Tako, tartufi z nutello na hitro so končani. Če jih le ne boste prehitro pojedli, jih shranite v hladilniku, ni pa nujno. Tartufi spadajo namreč med tiste sladice, ki jih jemo tako dolgo, da je krožnik prazen. Vsaj pri nas je tako.

Prijetno sladkanje!

Namig
Če imate radi čokoladne sladice, ki vam ne vzamejo veliko časa, naredite tudi čokoladne kroglice na hitro.
Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor