Bonboni za boleče grlo
Print Friendly, PDF & Email

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegate na domačo lekarno, lahko bonboni za boleče grlo nastanejo kar v vaši kuhinji.

Bonboni-za-bolece-grlo-16

Bonboni za boleče grlo – pripomočki:

  • kozica za kuhanje
  • žlica
  • majhna vrečka
  • pekač ali pladenj
  • peki papir

Bonboni za boleče grlo – sestavine:

  • kavna skodelica sladkorjaBonboni-za-bolece-grlo-1
  • pol kavne skodelice vode
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlica medu
  • 1/4 čajne žličke mletih klinčkov
  • pol čajne žličke mletega ingverja
  • ščepec mletega cimeta
  • sladkor v prahu (za posip)

Bonboni za boleče grlo – postopek:

Eno kavno skodelico sladkorja in pol kavne skodelice vode segrevamo na nizki temperaturi. Dodamo eno žlico sveže stisnjenega limoninega soka in eno žlico medu. Če je le mogoče, uporabimo domači med.

Bonboni-za-bolece-grlo-2

Med segrevanjem ves čas mešamo, približno 5 minut. Nato dodamo četrt čajne žličke mletih klinčkov, pol čajne žličke mletega ingverja in ščepec mletega cimeta.

Bonboni-za-bolece-grlo-3

Segrevamo dalje na nizki temperaturi in vmes večkrat premešamo.

Bonboni-za-bolece-grlo-5Približno po 10 minutah, se ta sladko – začimbna masa začne malenkost peniti, zato jo neprestano mešamo še 5 minut.

Bonboni-za-bolece-grlo-6

Odstavimo in malce ohladimo.

Bonboni-za-bolece-grlo-7

Med ohlajanjem pripravimo pekač s peki papirjem ter vrečico, s pomočjo katere bomo naredili bonbončke. Delno ohlajeno maso zlijemo v vrečico.

Bonboni-za-bolece-grlo-9

Pazimo, da ni masa pretopla, saj bi v tem primeru vrečica počila.

Bonboni-za-bolece-grlo-10

Na peki papir nabrizgamo majhne bonbončke, ki naj bodo narazen vsaj 2 cm. Namesto vrečke lahko uporabimo tudi žlico, vendar bomo tako težje oblikovali enake oblike.

Bonboni-za-bolece-grlo-11Bonbone za boleče grlo potrosimo s sladkorjem v prahu, da se kasneje ne bodo zlepili skupaj ter jih ohladimo oz. posušimo v hladnem in suhem prostoru.

Bonboni-za-bolece-grlo-14

Lahko jih “ližemo” tudi za preventivo.

Pa veliko zdravja!

Ocena:
Skupaj: 16 Povprečno: 4.3]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor