Višnjeve kocke
Recept višnjeve kocke sem našla v zvezku, še iz časov, ki smo recepte zapisovali v zvezek. To so sočne in zapeljive kocke, ko jih boste radi večkrat naredili.
Višnjeve kocke – pripomočki:
- posoda za mešanje
- električni mešalec
- lopatka
- tehtnica
- žlica
- pekač za peko mere 35 cm x 20 cm
- peki papir
Višnjeve kocke – sestavine:
Pečemo v pekaču mere 35 cm x 20 cm
Sestavine za testo:
- 4 rumenjaki
- 1 vanilij sladkor
- 150 g masla
- 200 g sladkorja v prahu
- 180 g ostre moke
- 250 ml mlačnega mleka
- 1 pecilni prašek
- 100 g mletih orehov
- 2 žlici ruma
Sestavine za nadev:
- 4 beljaki
- ščep soli
- 3 žlice višnjeve marmelade
- 80 g sladkorja v prahu
- sok 1 limone
Preliv:
- 100 g črne čokolade
- 100 g masla
Višnjeve kocke – postopek:
Najprej stepemo 4 rumenjake, vanilij sladkor, maslo in sladkor v prahu.
Nato dodamo ostro moko, mleko, pecilni, mlete orehe in rum in stepemo v homogeno zmes. Masa je bolj tekoče oblike.
Pekač obložimo s peki paprijem in vanj zlijemo testo. Poravnamo in damo peči v predhodno ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za 30 minut.
Nato stepemo beljake, ki smo mu dodali ščep soli. Ko so čvrsto stepeni, dodamo sladkor v prahu in nato še sok limone. Stepamo dalje.
Nato snegu dodamo 3 žlice kisle višnjeve marmelade. Premešamo z mikserjem z najnižjo hitrostjo.
Ko je biskvit pečen, ga vzamemo iz pečice in počakamo cca. 5 minut, nato ga premažemo z nadevom iz beljakov in višnjeve marmelade. Nadev gladko poravnamo, da bomo lahko kasneje prelili čokoladni preliv. Vrnemo v pečico in pečemo še 7 minut.
Čokolado z maslom stopimo nad soparo in prelijemo čez višnjevo-beljakov nadev.
Ohlajeno pecivo režemo na kocke in postrežemo na desertnem krožniku.