Lahke magdalenke brez moke in dodanega sladkorja
Te dni sem na internetu zasledila recept, ki je pritegnil mojo pozornost. Zakaj? Ker je sladica narejena le iz treh zdravih sestavin in zato so nastale lahke magdalenke brez moke in dodanega sladkorja. Pecivo je resnično lahko in nadvse okusno. Z lahkoto bi jih sama pojedla cel krožnik in to brez slabe vesti.
Lahke magdalenke brez moke in dodanega sladkorja – pripomočki:
- skleda
- vilica
- žlica
- pekač za magdalenke
- električni mikser
Lahke magdalenke brez moke in dodanega sladkorja – sestavine:
Iz sestavin lahko spečemo 27 magdalenk oz. odvisno od velikosti pekača
- 3 jajca
- 3 banane
- 54 malin
Lahke magdalenke brez moke in dodanega sladkorja – postopek:
Pripravimo si sestavine in pekač za magalenke.
Banane olupimo in z vilico zmečkamo v pire.
Dodama cela jajca in z električnim mikserjem stepemo, da se sestavini popolnoma združita.
V vsak model za magdalenko položimo po 2 malini. Če imamo zmrznjene maline, jih predhodno ni potrebno odtaljevati.
Vsak model do vrha napolnimo z maso iz banane in jajc.
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija cca. 12 do 14 minut, odvisno od pečice.
Še vroče magdalenke takoj vzamemo iz modelčkov in jih položimo na rešeto, da se ohladijo. Ko se ohladijo postanejo bolj kompaktne.