Borovničev smuti s hruško
Rada imam sadne smutije, ki pa jih pogosto naredim bolj goste, take, da jih ne morem kar spiti. No, lahko bi jih, a jih raje pojem z žlico. Zakaj? Naša prebava se začne že v ustih, ko mehansko obdelamo hrano in jo prepojimo s slino. Če sadje samo pogoltnemo, izpustimo prvi korak in otežimo prebavo. Zato smutije raje naredim malo gostejše, ponavadi jim dodam še kosmiče, da jih res dobro pregrizem (pa ne le zato, ampak mi je tako precej ljubše kot sam napitek). Kakorkoli se bomo odločili, bo borovničev smuti s hruško dobra izbira: pripravljen je 1, 2, 3, ful je dobrega okusa in lahko ga poljubno kombiniramo z najljubšimi kosmiči, če nam je všeč, pa lahko dodamo tudi žlico jogurta ali skute. Po želji pač. 😉
Pripomočki za borovničev smuti s hruško:
- skledica
- palični mešalnik
- nož
- posoda za merjenje tekočin
- kozarec ali servirna skledica in žlica po želji
Sestavine za borovničev smuti s hruško:
Za 1 osebo:
- 40 g borovnic
- 80 g hruške
- 100 g banane
- 1 dl ovsenega napitka (nadomestimo ga lahko z drugim rastlinskim napitkom ali navadnim mlekom)
- 1 noževa konica cimeta
Postopek za borovničev smuti s hruško:
Borovničev smuti s hruško je sila enostaven za pripravo. V skledico damo 100 g olupljene banane, 80 g (olupljene) hruške in 40 g borovnic. Uporabimo lahko sveže ali zamrznjene. Dolijemo še 1 dl ovsenega napitka in dodamo noževo konico cimeta.
S paličnim mešalnikom zmešamo sestavine, da dobimo enotno vijolično zmes.
Nalijemo jo v kozarec, če bomo smuti popili, sicer pa jo lahko pustimo v večji skledici, kjer je prostor za dodane mlečne izdelke ali poljubne kosmiče. Dober tek!
Poskusite tudi:
- Sadni zmešanček s češnjami in borovnicami.
- Jogurtov smuti z marelicami, breskvami in meliso.
- Smuti “Sončni zahod”.
- Bananin smuti s špinačo.
- Bananin smuti s koruznimi kosmiči.