Slana nostalgija
Print Friendly, PDF & Email

Slana nostalgija je zelo okusen prigrizek ali odličen in krepak zajtrk, ki so nam ga pogosto pripravljale naše babice. Ta zelo dober kos kruha z odličnim namazom v kombinaciji svinjske masti, soli in mlete rdeče paprike si še danes velikokrat privoščim. Pripravljeno v le nekaj minutah iz sestavin, ki jih imamo večinoma vedno na zalogi. Privoščite si za preprost namaz za zajtrk ali malico in obudite spomine na stare čase ali pa se prepričajte o tem, kako dobre jedi so naše babice ustvarile iz praktično nič.

Pripomočki za slano nostalgijo

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za slano nostalgijo

Za 2 osebi:

  • 2 kosa kruha po lastni izbiri (črni, beli, polbeli, kruh s semeni, …)
  • 2 zvrhani čajni žlički svinjske masti
  • sol po okusu
  • 1 ravna čajna žlička mlete rdeče paprike (lahko izberemo pekočo ali ne pekočo različico)

Kako pripravimo slano nostalgijo?

Najprej odrežemo 2 kosa kruha, ki smo ga izbrali. V mojem primeru je to pol beli kruh odrezan na približno 1 cm debeline. Na vsako šnito  kruha damo po 1 zvrhano čajno žličko svinjske masti.

Vzamemo nož za mazanje in razmažemo svinjsko mast enakomerno po celotnem kosu kruha. Tako namazane kose kruha najprej posolimo po okusu. Sedaj vzamemo približno pol čajne žličke mlete rdeče paprike in jo potrosimo po namazanem kosu kruha. Enako naredimo tudi z drugim kosom odrezanega kruha. Pri uporabi paprike je lahko ne pekoča, pekoča ali rahlo pekoča različica.

Meni osebno je najboljša rahlo pekoča. Tale kruhov namaz je res odličen, poskusite ga ne bo vam žal. Naša slana nostalgija je pripravljena, lahko jo postrežemo in uživamo v nostalgičnem okusu.

Poskusite tudi: sladko nostagijo.

Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Dodaj odgovor