Namaz s čemažem in mandlji
Namaz s čemažem in mandlji nas razvaja s česnovo aromo in je odličen dodatek k juham, rižotam….ali kot namaz na kruhu. Slednje je za tiste, ki imamo radi močnejše in izrazitejše okuse. Mlad čemaž, mandlji, oljčno olje, ter malce soli nam ustvari velik gurmanski užitek.
Pripomočki za pripravo namaza s čemažem in mandlji
- sekljalnik
Sestavine za pripravo namaza s čemažem in mandlji
- 100 g listov čemaža
- 80 g oljčnega olja
- 50 g oluščenih mandljev
- ščep soli
Postopek priprave namaza s čemažem in mandlji
Pomlad nam v naravi nudi med drugim tudi čemaž. Kadar ga nabiramo in s prsti pregnetemo, začutimo tisti značilen vonj po česnu. Jaz sem ga nabrala pod Čavnom, gora nad Ajdovščino.
Pripravo namaza s čemažem in mandlji se lotimo tako, da liste dobro operemo in osušimo.
Pripravimo si sekljalnik in vanj postavimo liste čemaža, mandlje, oljčno olje in ščepec soli.
Dobro premešamo in namaz je pripravljen. Kot sem že uvodoma povedala ga za izboljšanje okusa dodajamo juham, enolončnicam, rižotam, mesnim jedem… Za shranjevanje priporočam, da vzamete steklen kozarček in ga napolnite z namazom. Čez pa prelijete z oljčnim oljem, kot prikazuje fotografija. Tako ostane namaz v hladilniku svež tudi več časa, najmanj pa 2 tedna.