Tatarski biftek po moje
V predprazničnem in poprazničnem času na mizi ne sme manjkati tatarski biftek. Vsekakor je najboljša izbira ta, ki ga pripravimo sami, pomembno pa je, da sta tako mlado goveje meso kot jajca domača, saj le tako vemo kaj resnično jemo :).
Tatarski biftek – pripomočki:
- deska za rezanje
- nož
- multipraktik
- manjša skleda
- žlica
Tatarski biftek – sestavine:
Za cca. 8 oseb
- 400 g uležanega govejega fileja
- 3 rumenjaki
- 1 čajna žlička majoneze
- 1 čajna žlička olja
- 2 večja stroka česna
- 1/2 večje čebule
- svež peteršilj
- ščep sladke rdeče paprike
- ščep soli
- ščep popra
- malo gorčice
- malo paradižnika v tubi ali domače mezge
Tatarski biftek – postopek:
Meso narežemo, sesekljamo v multipraktiku.
V multipraktiku sesekljamo še čebulo, česen, dodamo jajca in vse ostale začimbe.
Nato začimbam, čebuli in česnu dodajamo meso in še enkrat dobro zmiksamo, da se sestavine med seboj povežejo.
Tatarski biftek je pripravljen!
Dober tek!
Ocena:
Skupaj: 25 Povprečno: 4.3]