Domača majoneza
Print Friendly, PDF & Email

Zelo preprosto in dokaj hitro lahko naredimo okusno domačo majonezo. Za 600 g odlične majoneze ne potrebujemo veliko sestavin. Uporabimo jo lahko kot dodatek okusnemu kanapeju ali sendviču, lahko pa naredimo iz domače majoneze čudovito tatarsko omako ali jo preprosto namažemo na kruh kot  namaz za odličen prigrizek.

Domača majoneza

Pripomočki za domačo majonezo:

  • okrogla posoda za mešanje sestavin
  • posoda za vlivanje olja
  • električni mešalnik
  • 1 mala čajna žlička
  • 1 velika jušna žlica

Sestavine za domačo majonezo:

(za cca. 600 g majoneze)

  • 3 rumenjaki
  • 1/2 l sončničnega olja
  • 1 čajna žlička gorčice
  • 1 velika žlica limoninega soka
  • sol in poper po okusu

Postopek za pripravo domače majoneze:

V okroglo posodo za mešanje sestavin najprej damo 3 rumenjake nato še žličko gorčice in žlico sveže stisnjenega limoninega soka. Dodamo še sol in poper po okusu ter pripravimo 1/2 l sončničnega olja katerega bomo previdno in postopoma dodajali sestavinam ob mešanju z električnim mešalnikom na največji hitrosti.

Domača majoneza

Z električnim mešalnikom začnemo mešati sestavine in dodajamo olje, a previdno z oljem. Najprej ga dodajamo po kapljicah in postopoma pospešimo na zelo tenek curek.

Najbolje je, da si v merilni posodi pripravimo 500 ml olja. Lahko vlivamo olje tudi direktno iz plastenke, a pri tem pazimo, da ne vlijemo prevelike količine naenkrat. Olje je potrebno, kot že omenjeno,  vlivati počasi v zelo tenkem curku ali po kapljicah, kajti v nasprotnem primeru majoneza ne bo gosta in strjena, temveč tekoča.

Domača majoneza

Domača majoneza

Domača majoneza je pripravljena.

domaca-majoneza

Svetujem, da poskusite narediti tudi odlično tatarsko omako z uporabo prav te domače majoneze. Verjemite mi, da vas bo okus navdušil.

Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor