Doma narejeno maslo
Print Friendly, PDF & Email

Ste vedeli, kako enostavno se lahko doma naredi maslo? Mene je povsem navdušilo. Čisto malo je potrebno, le steklen kozarček in sladka smetana. Pa dvoje “fit” rok. Doma narejeno maslo je sveže in lepo diši po smetani.

Pripomočki za pripravo doma narejenega masla

  • steklen kozarček za vlaganje s pokrovom
  • cedilo
  • krožniček za odlaganje

Sestavine za pripravo doma narejenega masla

  • 1.5 dl sladke smetane

Postopek priprave doma narejenega masla

V steklen kozarček za vlaganje nalijemo 1,5 dl sladke smetane. Pazimo, da je kozarček približno enkrat večji, kot količina smetane. Tesno zapremo s pokrovom in začnemo tresti. Smer tresenja tu ne igra vloge, lahko levo in desno, gor, dol……v vse smeri.

…..po štirih minutah, zgleda vsebina doma narejenega maslo tako:


…po desetih minutah pa že imamo doma narejeno maslo!

Kroglico masla odcedimo.

Enostavna rešitev, če doma ostanemo brez masla, v hladilniku pa imamo smetano. Iz 1,5 dl smetane pridelamo 50 g masla. Doma narejeno maslo je odlično, mehko in zelo rado se druži s kosom domačega kruha in marmelado. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor