Doma narejeno maslo
Ste vedeli, kako enostavno se lahko doma naredi maslo? Mene je povsem navdušilo. Čisto malo je potrebno, le steklen kozarček in sladka smetana. Pa dvoje “fit” rok. Doma narejeno maslo je sveže in lepo diši po smetani.
Pripomočki za pripravo doma narejenega masla
- steklen kozarček za vlaganje s pokrovom
- cedilo
- krožniček za odlaganje
Sestavine za pripravo doma narejenega masla
- 1.5 dl sladke smetane
Postopek priprave doma narejenega masla
V steklen kozarček za vlaganje nalijemo 1,5 dl sladke smetane. Pazimo, da je kozarček približno enkrat večji, kot količina smetane. Tesno zapremo s pokrovom in začnemo tresti. Smer tresenja tu ne igra vloge, lahko levo in desno, gor, dol……v vse smeri.
…..po štirih minutah, zgleda vsebina doma narejenega maslo tako:
…po desetih minutah pa že imamo doma narejeno maslo!
Kroglico masla odcedimo.
Enostavna rešitev, če doma ostanemo brez masla, v hladilniku pa imamo smetano. Iz 1,5 dl smetane pridelamo 50 g masla. Doma narejeno maslo je odlično, mehko in zelo rado se druži s kosom domačega kruha in marmelado. Naj tekne!