Zarolana pica
Predstavljam vam recept za pico na nekoliko drugačen način. Priprava je zelo enostavna in hitra. Nadev lahko prilagodite lastnemu okusu. Zraven se lepo podajo različne omakice (čebulna, sirna, paradižnikova, pikantna in podobno).
Pripomočki za zarolano pico:
- valjar
- pekač
- peki papir
- žlica
- nož
Sestavine za zarolano pico:
- testo za pico (kupljeno ali domače)
- paradižnikova omaka
- 9 rezin šunke
- 9 rezin topljivega sira (gauda, mozzarella,…)
- origano
Postopek priprave zarolane pice:
Pečico segrejemo na 200°C (običajno).
Testo za pico razvaljamo na peki papirju v velikosti običajnega pekača. Premažemo ga s paradižnikovo omako in posujemo z origanom. Po vrhu razporedimo rezine šunke in sira.
Izberemo lahko seveda poljuben nadev. Prav tako lahko količine nadeva prilagodimo svojemu okusu.
S pomočjo peki papirja testo in nadev zarolamo, tako, da dobimo neke vrste rulado.
Po diagonali jo nekajkrat zarežemo po vrhu.
Pico prestavimo na pekač obložen s peki papirjem. Potisnemo jo v pečico in pečemo 15-20 minut.
Naša zarolana pica je tako pripravljena.
Dober tek. 🙂