Zapečene skutne palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Mmm, že na začetku recepta zelo prijetno diši po končnih vonjavah, ki se širijo po kuhinji. Zapečene skutne palačinke so mehke, topijo se v ustih, sočne in reees okusne. Z njimi boste navdušili vsakogar, čeprav so slane. 🙂

Zapecene skutne palacinke

Zapečene skutne palačinke – pripomočki za pripravo:

  • ponev za palačinke
  • posoda za pripravo zmesi za palačinke
  • manjši pekač
  • papir za peko
  • metlica za stepanje

Zapečene skutne palačinke – sestavine:

Za 2 osebi:

  • za pripravo palačink: 1 jajce, ščepec soli, žlica olja, 14 žlic gladke bele moke, 400 ml mleka ali mineralne vode
  • žlička olja za pekač
  • 300 g skute
  • žlička soli
  • 400 g kisle smetane
  • 2 jajci

Zapečene skutne palačinke – postopek priprave:

Najprej pripravimo zmes za palačinke in jih spečemo po receptu: https://oblizniprste.si/slastne-vecerje/najboljse-palacinke-ki-se-topijo-v-ustih/

Zapecene skutne palacinke

V posodi pripravimo polnilo za palačinke. Skuto posolimo in dodamo eno jajce ter 150 ml kisle smetane. Dobro premašamo.

Zapecene skutne palacinke

Palačinke nadevamo s skutnim polnilom. Pekač obložimo s papirjem za peko in ga dobro naoljimo. Nanj polagamo skutne palačinke.

Zapecene skutne palacinke

Pečico segrejemo na 185 stopinj Celzija. V posodici zmešamo preostanek kisle smetane in še eno jajce. S tem palačinke premažemo. Jaz sem uporabila domačo skuto in domačo kislo smetano (kajmak), tako da je bil okus tudi zaradi tega božanski.

Zapecene skutne palacinke

Palačinke pečemo približno 25 minut oziroma dokler ne dobijo rumenkaste barve.

Zapecene skutne palacinke

Preostane najboljši del: zapečene skutne palačinke postrežemo in uživamo v okusih.

Zapecene skutne palacinke

Dober tek!

Zapecene skutne palacinke

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor