Zapečena jajca z zelenjavo
Print Friendly, PDF & Email

Zapečena jajca z zelenjavo najlažje pripravimo poleti, ko je paprik, paradižnikov in bučk na pretek. To so tudi glavne sestavine, ki predstavljajo zelenjavno podlago jajcem.  Jed je lahka in tako primerna za večerjo. Aromatiziramo jo z inčuni in pestom  Genovese.  Zelenjavo preprosto prepražimo, ubijemo jajca in zapečemo v pečici.

Pripomočki za pripravo zapečenih jajc z zelenjavo

  • ognjevarna ponev, pekač

Sestavine za pripravo zapečenih jajc z zelenjavo

za 3 osebe

  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula (100 g -120 g)
  • 150 paprike
  • 500 g zrelega paradižnika
  • 500 bučk
  • 5 slanih filetov inčunov
  • 1 velika žlica pesta Genovese (z baziliko)
  • 60 g parmezana
  • 3 jajca
  • sol
  • poper
  • sladka rdeča paprika

Postopek priprave zapečenih jajc z zelenjavo

Najprej si pripravimo sestavine. Čebulo drobno nasekljamo. Papriko, bučke in paradižnike operemo in nakockamo. Na kuhalno ploščo pristavimo ponev in vanjo nalijemo tri žlice olja. Olje segrejemo in nanj stresemo nasekljano čebulo. Pražimo nekaj minut. Dodamo paradižnik.

Nekajkrat premešamo in dodamo še papriko in bučke.  Zelenjavo pražimo na zmernem ognju 6-8 minut. Po tem času dodamo narezane slane filete inčunov in žlico pesta. Nato zmerno solimo, popramo in dodamo sladko papriko. Po želji lahko dodamo tudi malo čilija. Nekajkrat še premešamo, da se jed dobro osoli, nato odstavimo.

Pripravimo si ognjevarno ponev in jo rahlo namastimo. Vanjo stresemo prepraženo zelenjavo. Z manjšo zajemalko naredimo v zelenjavo tri vdolbinice in v vsako ubijemo jajce. Potresemo z naribanim parmezanom, kot prikazuje spodnja fotografija.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj in v ogreto, na vrhnjo rešetko, položimo ponev. Pečemo 15-16 minut. Če vam uspe, da so jajca še malenkost tekoča, bo super. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor