Umešana jajca z zelenjavo
Umešana jajca z zelenjavo so odlična izbira za lahko poletno večerjo, ko imamo na vrtu dovolj sveže zelenjave. Jed je kombinacija paradižnika, bučk, paprike in mlade čebulice. Nekaj lističev bazilike pa da jedi tisti pravi okus. Jajca pa poskrbijo, da se vse skupaj dobro poveže.
Pripomočki za pripravo umešanih jajc z zelenjavo
- deska
- nož
- ponev
- lopatka
- servirni krožnik
Sestavine za pripravo umešanih jajc z zelenjavo
Za 2 osebi
- 80 g mlade čebule
- 300 g svežega paradižnika
- 250 g mladih bučk
- 80 g paprike
- 2 stroka česna
- nekaj lističev sveže bazilike
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 jajca
- sol
- beli poper
Količine in razmerja zelenjave lahko prilagodimo svojemu okusu.
Postopek priprave umešanih jajc z zelenjavo
Zelenjavo, ki jo bomo uporabili najprej dobro operemo in, razen lističev bazilike, grobo nasekljamo.
Ponev postavimo na kuhalno ploščo, vanjo vlijemo dve žlici oljčnega olja in segrejemo. Ko je segreto, na hitro prepražimo čebulo. Nato dodamo nasekljana stroka česna, dvakrat obrnemo z lopatko in dodamo še vse ostale sestavine. Solimo. Pražimo 10 minut, da vsa tekočina izpari.
Pripravo umešanih jajc z zelenjavo nadaljujemo tako, da k prepraženi zelenjavi ubijemo 4 jajca in popramo. Mešamo, da jajca zakrknejo, nato dodamo natrgane lističe bazilike. Dvakrat obrnemo z lopatko in jed je pripravljena.
Serviramo lahko toplo ali hladno. Če se želimo še nekoliko razvajati, lahko po pripravljenih umešanih jajcih z zelenjavo potresemo še nekaj sira, ni nujno da je parmezan, lahko je čisto navaden topljiv sir. Naj tekne!