Spomladanska polenta
Print Friendly, PDF & Email

Ko sem se sprehajala po vrtu in občudovala pomladno prebujanje na njem, se je porodila zamisel o spomladanski polenti. Sladkost polente, s prelivom iz kisle smetane, svežega drobnjaka, peteršilja in česna naredijo polento zagotovo malce drugačno, kot smo je vajeni.

Pripomočki za pripravo spomladanske polente

  • deska za rezanje in nož
  • manjša skodelica
  • žlica
  • kozica za kuhanje polente
  • metlica ta stepanje
  • merilnik tekočin
  • kuhinjska tehtnica
  • štedilnik

Sestavine za pripravo spomladanske polente

Za 1 osebo:

  • 2,5 dl vode
  • 50 g  instant polente
  • 1 čajna žlička masla
  • sol po okusu

Za polivko:

  • 70 g kisle smetane
  • šopek peteršilja in drobnjaka v poljubnem razmerju (cca.5 g vsega skupaj)
  • 1 strok česna

Po želji lahko prelivu dodate le drobnjak ali le peteršilj. Česen, če ga ne marate lahko izpustite. Lahko pa uporabite zgolj kislo smetano.

Postopek priprave spomladanske polente

Najprej pripravimo polivko. Peteršilj in drobnjak (v poljubnem razmerju) operemo, malo otresemo in nasekljamo. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Damo v skodelico v katero smo pred tem dali kislo smetano in dobro premešamo. Pripravljeno. Polivko pustimo, da se okusi povežejo, mi pa medtem pripravimo polento.

Nasvet
Če menite, da bi vas koščki v polivki utegnili motiti, lahko vse sestavine za polivko enostavno zmiksate v sekljalniku.

Za polento v kozici pristavimo vodo, jo solimo in počakamo, da zavre. Ko zavre, dodamo čajno žličko masla, počakamo, da se stopi na to pa, med stalnim mešanjem z metlico, v vodo vsujemo še polento. Polento skuhamo po navodilih proizvajalca, moja je bila kuhana v 2 minutah.

Ideja
Če jo imate, lahko spomladansko polento pripravite tudi s polnozrnato instant polento.

Poletno damo na krožnik, čez pa prelijemo polivko iz kisle smetane, drobnjaka in peteršilja, česna.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.9]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor