Slastna večerja za regeneracijo
Print Friendly, PDF & Email

Ko ste utrujeni in vam je po napornem dnevu dovolj vsega je hitro pripravljena večerja, ki je tudi zdrava več kot dobrodošla. Porabite sestavine, ki so ostale od kosila in si pripravite slastno večerjo za regeneracijo.

slastna-vecerja-za-regeneracijo-2

Slastna večerja za regeneracijo – pripomočki:

  • deska
  • nož
  • skleda

Slastna večerja za regeneracijo – sestavine:

  • 6 – 8 tankih rezin svinjskega fileja obloženega z jurčki po osebi
  • 4- 5 na rezine narezanih češnjevih paradižnikov po osebi
  • velika pest mešane solate po osebi (radič štrucar, rdeč radič, rukola, regrat)
  • oljčno ali bučno olje
  • jabolčni kis
  • sol in začimbe po okusu
  • rezina ali dve polnovrednega kruha po osebi

Slastna večerja za regeneracijo – postopek priprave

Na krožnik z rahlim prekrivanjem položite rezine svinjskega fileja obloženega z jurčki, ki je ostala od kosila. Očistite in operite solato, ki jo imate na voljo. Začinite in razdelite na krožnike. Po vrhu dodajte na rezine narezan češnjev paradižnik. Dodajte kruh in zdrava, prehransko uravnotežena Slastna večerja za regeneracijo je gotova.

slastna-vecerja-za-regeneracijo-1

Pameten nasvet
Za lepši izgled krožnika lahko po vrhu posipate tudi zdrobljena suha ali sveža zelišča, semena ali oreščke. Uporabite kreativnost in sestavine, ki jih imate doma.
O sestavinah in prehranski vrednosti
Časovno obdobje pol ure po športni aktivnosti se imenuje “okno priložnosti”. In takrat vaše telo potrebuje lahko prebavljive beljakovine za regeneracijo poškodb, ki so nastale med vadbo. Lahko prebavljive beljakovine telo potrebuje tudi zvečer saj ga tako oskrbite z gradbenim materialom. Le tega bo potrebovalo v nočnem času, ko boste vi počivali za regeneracijo ter tvorbo vseh encimov in hormonov potrebnih zjutraj, ko se dan začne. Več o tem preberite pod naslovom O sestavinah in prehranski vrednosti na koncu recepta Prehransko uravnotežena solata za večerjo. Slastna večerja za regeneracijo je sestavljena iz lahko prebavljivih beljakovin (svinjski file), ki vsebujejo malo maščobe, ter solate z veliko vlakninami in minerali. Regrat ima tudi sposobnost vezave toksinov in kislin v našem telesu zato je dobrodošel kot čistilec telesa. Lahko ponudite tudi rezino ali dve polnovrednega kruha. Dodajte še kozarec vode in telo vam bo hvaležno vračalo skrb z dobrim počutjem in obilo energije.
Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor