Pohani vitki som nekoliko drugače
Vitki som je zagotovo ena najboljših sladkovodnih rib. Ne dolgo nazaj sem dobila odličen recept za pohane filete vitkega soma.
S tem receptom je riba bolj okusna in hrustljava, priprava pa zelo hitra in preprosta. Pa poskusite.
Pohani vitki som – pripomočki:
- ponev za praženje
- široko žlico za obračanje
- širšo posodo ali krožnik
- nož in desko za rezanje
- 1 veliko žlico
Pohani vitki som- sestavine:
- 1 paket fileta vitkega soma (700-1000 g)
- sol
- olje
- gladka moka
- rdeča mleta paprika
Pohani vitki som- priprava:
Filete vitkega soma odtalimo (če imamo zamrznjene) narežemo na manjše kose posolimo in pustimo nekaj minut.
V posodo dodamo 4-5 velikih žlic moke in 1 veliko žlico rdeče paprike, sestavine premešamo, narezane kose vitkega soma dobro povaljamo v mešanico moke in rdeče paprike.
V večji ponvi segrejemo olje in cvremo vitkega soma 5 minut z vsake strani na zmernem ognju.
Riba je gotova. Predlagam, da za prilogo izberete kuhano blitvo, krompirjevo solato, mešano zelenjavo ali pire krompir.
Dober tek!