Pohani vitki som nekoliko drugače
Print Friendly, PDF & Email

Vitki som je zagotovo ena najboljših sladkovodnih rib. Ne dolgo nazaj sem dobila odličen recept za pohane filete vitkega soma.
S tem receptom je riba bolj okusna in hrustljava, priprava pa zelo hitra in preprosta. Pa poskusite.

Pohani vitki som nekoliko drugače

Pohani vitki som – pripomočki:

  • ponev za praženje
  • široko žlico za obračanje
  • širšo posodo ali krožnik
  • nož in desko za rezanje
  • 1 veliko žlico

 Pohani vitki som- sestavine:

  • 1 paket fileta vitkega soma (700-1000 g)
  • sol
  • olje
  • gladka moka
  • rdeča mleta paprika

Pohani vitki som- priprava:

Filete vitkega soma odtalimo (če imamo zamrznjene) narežemo na manjše kose posolimo in pustimo nekaj minut.

Pohani vitki som nekoliko drugače

V posodo dodamo 4-5 velikih žlic  moke in 1 veliko žlico rdeče paprike, sestavine premešamo, narezane kose vitkega soma dobro povaljamo v mešanico moke in rdeče paprike.

Pohani vitki som nekoliko drugače
Zmes za cvrenje vitkega soma.

Pohani vitki som nekoliko drugače

V večji ponvi segrejemo olje in cvremo vitkega soma 5 minut z vsake strani na zmernem ognju.

Pohani vitki som nekoliko drugače

Riba je gotova. Predlagam, da za prilogo izberete kuhano blitvo, krompirjevo solato, mešano zelenjavo ali pire krompir.

Dober tek!

Dodaj odgovor