Rulada z bučkami in pršutom
Print Friendly, PDF & Email

Poleti je bučk na pretek, receptov, kako jih pripraviti pa tudi. Jaz sem dodala v ta niz še enega. Jed je izredno hitro pripravljena, sestavine enostavne in velikokrat jih imamo pri roki. Naša naloga je le, da kupimo listnato testo, nanj pa nanizamo pršut, pražene bučke in sir. Zavijemo in zapečemo.

Pripomočki za pripravo rulade z bučkami in pršutom

  • strgalo
  • skleda za naribane bučke
  • deska
  • nož
  • ponev
  • kuhalnica
  • skledica za rumenjak
  • čopič
  • pekač dim 27 cm X 19 cm

Sestavine za pripravo rulade z bučkami in pršutom

za 4 osebe

  • zavitek razvaljanega listnatega testa 300 g
  • 150 g pršuta
  • 150 g sira, narezanega na rezine (Jošt, Livada, Trapist)
  • 400 g bučk
  • 2 žlici oljčnega olja za praženje bučk
  • 1 srednje velika čebula, približno 80 g
  • 1 rumenjak za premaz rulade
  • 1 žlica mešanih semen
  • sol
  • poper
  • žlička olja za premaz pekača

Postopek priprave rulade z bučkami in pršutom

Bučke operemo, če je potrebno olupimo in naribamo. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo.

Na štedilniško ploščo pristavimo ponev in vanjo nalijemo 2 žlici oljčnega olja. Ko se olje segreje, na hitro prepražimo čebulo, dodamo naribane bučke, jih pražimo 5 minut, nato osolimo in popramo in pražimo še nadaljnjih 5 minut. Odstavimo. Bučke pred nadaljnjim delom nekoliko ohladimo.

Na delovnem pultu odvijemo zavitek listnatega testa. Na testo položimo pršut. Naslednja plast so prepražene bučke. Na koncu prekrijemo še z rezinami sira.

Pripravo rulade z bučkami in pršutom nadaljujemo tako, da nadevamo listnato testo zavijemo. V skledici ločimo rumenjak od beljaka. Samo rumenjak s čopičem pomažemo po zavitku in potresemo z mešanico semen.

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pečemo klasično na srednji rešetki 35-40 minut. Pečico ni potrebno predhodno segreti na delovno temperaturo. Rulado z bučkami in pršutom lahko vanjo položimo, ko je ogreta na 100 stopinj Celzija.

Hitro, enostavno in primerno za večerjo. Rulado lahko pripravimo vnaprej in jo po želji in okusu jemo hladno, ali ogreto. Zraven bi postregla solato iz kumar in kisle smetane. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor