Polnjeni paradižniki
Polnjeni paradižniki so jed, ki jo lahko postrežemo za večerjo, saj je lahka. Potrebujemo primerno zrele paradižnike, jajce, mozzarello in malo šunke. Lahko se poigramo tudi s kakšno začimbo, če nam ustreza.
Pripomočki za pripravo polnjenih paradižnikov
- primeren pekač za pečenje (glede na število paradižnikov, ki jih bomo pripravljali)
Sestavine za pripravo polnjenih paradižnikov
za 3 paradižnike (če pripravljamo več, samo dodajamo sestavine)
- 3 večje, čvrste paradižnike
- 3 jajca
- 60 g mozzarelle
- rezina pečenega pršuta
- 40 g sira po izbiri
- sol
- začimbe (po izbiri)
Postopek priprave polnjenih paradižnikov
Primerno zrele paradižnike operemo, odrežemo vrhnji del (5mm) in izdolbemo. Notranjost rahlo posolimo in nadevamo s koščkom mozarelle.
Nato v vsak paradižnik ubijemo po eno jajce, solimo, natrgamo pečen pršut in na vrh dodamo malce naribanega sira.
Primeren pekač namastimo. Vrhnji del odrezanega paradižnika, ki ga malenkost izdolbemo, da se polnjeni paradižniki nanj usedejo, postavimo v pekač, na vrh položimo paradižnik. Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj Celzija in pečemo približno 20 minut.
Po pečenju postrežemo. Jaz bi zraven predlagala ocvrt krompir. Lahko pa jemo tudi samostojno. Naj tekne!