Jajca s paradižnikom po kitajsko
Tako preprosta priprava, pa vendar ponuja nekaj drugačnega. Ta enostavna in hitro pripravljena jed je med Kitajci zelo priljubljena in se pogosto znajde na mizi. Njena skrivnost in posebnost je v vrstnem redu priprave. Odkrijte nove razsežnosti paradižnika z jajci! Primerno kot priloga ob kosilu, zajtrk, večerja ali močnejša malica.
Jajca s paradižnikom po kitajsko – pripomočki:
- skleda za mešanje jajc
- metlica za mešanje ali kitajske palčke
- kuhalnica
- vok, ponev ali večja kozica
Jajca s paradižnikom po kitajsko – sestavine:
(za 1-2 osebi)
- 3 jajca
- 2 do 3 paradižniki
- olje
- sol
- zeleni del šalotke (opcijsko)
Jajca s paradižnikom po kitajsko – postopek:
Paradižnike umijemo in narežemo na ladjice.
Jajca ubijemo v skledo in jim dodamo sol.
Jajca zmešamo dokler ne dobimo enotne vsebine.
Olje segrejemo do zelo vroče stopnje, da se že skoraj začne kaditi. Boljše je, če uporabljamo olja, ki prenašajo višje temperature.
Na vroče olje vlijemo vmešana jajca. Za nekaj sekund jih pustimo, da na olju postanejo penasta in se napihnejo, nato jih na hitro pomešamo, da se ne primejo dna posode. Z mešanjem jih razbijemo na manjše dele.
Dodamo narezane paradižnike.
Rahlo pomešamo, ko so paradižniki rahlo oveneli in pokuhani, je jed končana. Čas kuhanja je odvisen od zmogljivosti našega vira toplote, vendar ni dlje kot nekaj kratkih minut.
Na koncu lahko povrhu posujemo na kolobarčke narezano šalotko.
Jed se običajno je z rižem. Prilegla se bo tudi ob drugih prilogah, celo ob kruhu. Ne zamudite odličnega zaključka jedi in ko že skoraj zmanjka jajc in paradižnika, v tekočino omake, ki je ostala, pomešajte riž. S sočnim rižem boste dobili najboljši zaključek jedi 🙂