Hrustljava orada v koruzni srajčki
Print Friendly, PDF & Email

Hrustljava orada v koruzni srajčki je eden izmed najenostavnejših načinov, kako se lotite bele ribe v ponvi. Pri tako pečeni oradi zagotovo ne bomo zavrgli kože, saj nas njena hrustljavost prepriča do zadnjega grižljaja.

hrustljava-orada-v-koruzni-srajcki-4

Pripomočki za pripravo – hrustljava orada:

  • ponev
  • pokrov proti škropljenju olja
  • papirnata brisača
  • skodelica
  • štedilnik

Sestavine za pripravo – hrustljava orada (za 2 osebi):

  • 2 oradi
  • sončnično olje
  • olivno olje
  • 1 skodelica koruzne moke
  • česen (lahko v prahu ali svež)
  • timijan (suh ali svež)
  • sol

Postopek priprave – hrustljava orada:

Očiščeno orado speremo pod tekočo vodo in jo do suhega obrišemo s papirnato brisačo. Nato orade premažemo z mešanico olivnega olja, česna in timijana ter dobro posolimo kožo in notranjost trebuha.  Ribo pustimo počivati vsaj pol ure, da se prepoji z okusi.

hrustljava-orada-v-koruzni-srajcki-1

Potem si pripravimo krožnik s koruzno moko, v katerem pomokamo ribe z obeh strani. Na ta način bo pečena koža veliko bolj hrustljava. V ponvi segrejemo sončnično olje, in sicer toliko, da je riba v njem potopljena do polovice. Ko je olje dovolj segreto, vanj postavimo pomokano ribo in jo pečemo približno 20 minut (10 minut na vsaki strani), do lepe zlatorjave barve.

hrustljava-orada-v-koruzni-srajcki-2

Ko je riba pečena, jo preložimo na papirnato brisačo, da popivnamo odvečno olje. Hrustljavo orado lahko ponudimo skupaj z domačim hrustljavo zapečenim zeliščnim kruhom ali krompirjevimi rezinami. Dober tek!

hrustljava-orada-v-koruzni-srajcki-3

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 3.7]

Dodaj odgovor