Hrustljava orada v koruzni srajčki
Hrustljava orada v koruzni srajčki je eden izmed najenostavnejših načinov, kako se lotite bele ribe v ponvi. Pri tako pečeni oradi zagotovo ne bomo zavrgli kože, saj nas njena hrustljavost prepriča do zadnjega grižljaja.
Pripomočki za pripravo – hrustljava orada:
- ponev
- pokrov proti škropljenju olja
- papirnata brisača
- skodelica
- štedilnik
Sestavine za pripravo – hrustljava orada (za 2 osebi):
- 2 oradi
- sončnično olje
- olivno olje
- 1 skodelica koruzne moke
- česen (lahko v prahu ali svež)
- timijan (suh ali svež)
- sol
Postopek priprave – hrustljava orada:
Očiščeno orado speremo pod tekočo vodo in jo do suhega obrišemo s papirnato brisačo. Nato orade premažemo z mešanico olivnega olja, česna in timijana ter dobro posolimo kožo in notranjost trebuha. Ribo pustimo počivati vsaj pol ure, da se prepoji z okusi.
Potem si pripravimo krožnik s koruzno moko, v katerem pomokamo ribe z obeh strani. Na ta način bo pečena koža veliko bolj hrustljava. V ponvi segrejemo sončnično olje, in sicer toliko, da je riba v njem potopljena do polovice. Ko je olje dovolj segreto, vanj postavimo pomokano ribo in jo pečemo približno 20 minut (10 minut na vsaki strani), do lepe zlatorjave barve.
Ko je riba pečena, jo preložimo na papirnato brisačo, da popivnamo odvečno olje. Hrustljavo orado lahko ponudimo skupaj z domačim hrustljavo zapečenim zeliščnim kruhom ali krompirjevimi rezinami. Dober tek!