Fritata s piščancem
Fritata s piščancem je primerna izbira za lažjo večerjo. Na voljo moramo imeti nekaj jajc, piščančja prsa, zelenjave, začimb, kremnega sira in mozzarelle. Zmesi je dodana le žlica riževe moke, tako, da je jed nehote tudi brezglutenska.
Pripomočki za pripravo fritate s piščancem
- ognjevarna, emajlirana ponev
Sestavine za pripravo fritate s piščancem
za 4 osebe
- 200 g piščančjih prsi brez kosti
- 150 g pora
- 60 g korenčka
- 6 jajc
- 3-4 suhih paradižnikov
- 1 žlica riževe moke
- 80 g smetanovega namaza
- 70 g buffala mozzarelle
- sol
- bel poper
- timijan
- limonski timijan
- 1 žlica oljčnega olja
Postopek priprave fritate s piščancem
Fritato s piščancem začnemo pripravljati tako, da v posodici razžvrkljamo jajca in dodamo na drobno narezan suh paradižnik. V drugi posodici si pripravimo opran in narezan por ter na drobno nakockan korenček. V tretji posodici mariniramo s timijanom in limonskim timijanom na majhne koščke narezana piščančja prsa.
Nadaljujemo tako, da na kuhalno ploščo pristavimo višjo ponev in vanjo damo žlico oljčnega olja in segrejemo. Dodamo por, korenček in piščančja prsa. Pražimo 6-7 minut. Solimo in popramo. Medtem vzamemo posodico z razžvrkljanimi jajci in dodamo žlico riževe moke.
Ko sta meso in zelenjava popražena, malenkost ohladimo in damo smetanov namaz ter premešamo. Dodamo jajca in ponovno premešamo .
Pripravimo si ognjevarno ponev in vanjo nalijemo zmes. Na roke natrgamo mozzarello in jo polagamo v jajčno mešanico. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.
Fritato s piščancem pečemo 15-17 minut. Ko je pečena, jo lahko takoj narežemo. Naj tekne!