Fritata s piščancem
Print Friendly, PDF & Email

Fritata s piščancem je primerna izbira za lažjo večerjo. Na voljo moramo imeti nekaj jajc, piščančja prsa, zelenjave, začimb, kremnega sira in  mozzarelle. Zmesi je dodana le žlica riževe moke, tako, da je jed nehote tudi brezglutenska.

Pripomočki za pripravo fritate s piščancem

  • ognjevarna, emajlirana ponev

Sestavine za pripravo fritate s piščancem

za 4 osebe

  • 200 g piščančjih prsi brez kosti
  • 150 g pora
  • 60 g korenčka
  • 6 jajc
  • 3-4 suhih paradižnikov
  • 1 žlica riževe moke
  • 80 g smetanovega namaza
  • 70 g buffala mozzarelle
  • sol
  • bel poper
  • timijan
  • limonski timijan
  • 1 žlica oljčnega olja

Postopek priprave fritate s piščancem

Fritato s piščancem začnemo pripravljati tako, da v posodici razžvrkljamo jajca in dodamo na drobno narezan suh paradižnik. V drugi posodici si pripravimo opran  in narezan por ter na drobno nakockan korenček. V tretji posodici mariniramo s timijanom in limonskim timijanom na majhne koščke narezana piščančja prsa.

Nadaljujemo tako, da na kuhalno ploščo pristavimo višjo ponev in vanjo damo  žlico oljčnega olja in segrejemo. Dodamo por, korenček in piščančja prsa. Pražimo 6-7 minut. Solimo in popramo. Medtem vzamemo posodico z razžvrkljanimi jajci in dodamo žlico riževe moke.

Ko sta meso in zelenjava popražena, malenkost ohladimo in damo smetanov namaz ter premešamo. Dodamo jajca in ponovno premešamo .

Pripravimo si ognjevarno ponev in vanjo nalijemo zmes. Na roke natrgamo mozzarello in jo polagamo v jajčno mešanico. Pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.

Fritato s piščancem pečemo 15-17 minut. Ko je pečena, jo lahko takoj narežemo. Naj tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor