Bučkin narastek s feta sirom
Bučkin narastek s feta sirom lahko jemo kot samostojno jed, primerna je za lažjo večerjo ali kosilo. Jed je sila preprosta za pripravo in ne zahteva veliko časa. Tri glavne sestavine in sicer bučke, feta sir in jajca pomešamo skupaj ter spečemo. Bučkin narastek s feta sirom je sočen in ob ščepcu timijana zelo okusen obrok. Lahek in kot nalašč primeren za vroče dni.
Pripomočki za bučkin narastek s feta sirom
- večja skleda
- strgalo
- vilice
- skledica za stepanje jajca
- krožnik za feta sir
- pekač dimenzije 27 x 19 cm
Sestavine za bučkin narastek s feta sirom
Za 4 osebe:
- 650 g mladih bučk
- 250 g feta sira
- 3 jajca
- timijan
- ščepec soli
- žlička olja za premaz pekača
Priprava bučkinega narastka s feta sirom
Mlade bučke operemo, odrežemo jim oba konca, lupljenje ni potrebno. S strgalom jih naribamo na najmanjših zobkih. Ribamo jih v skledo. Dodamo majhen ščepec soli, premešamo z rokama in pustimo za deset minut, da spustijo odvečno vodo.
Čisto rahlo jih ožmemo.
Pripravo bučkinega narastka s feta sirom nadaljujemo tako, da odmerimo feta sir, operemo vejice timijana in jih osušimo, ter razžvrkljamo 3 jajca.
V skledico z razžvrkljanimi jajci osmukamo timijan in kar z rokama nadrobimo feta sir. Premešamo z vilicami.
Zmes dodamo k ožetim bučkam. Dodatno soljenje ni potrebno, ker je že sam feta sir dovolj slan.
Z žlico olja premažemo pekač in vanj vlijemo pripravljeno zmes. Pečico ogrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo klasično 40 minut na srednji rešetki.
Po pečenju počakamo 10 minut in že lahko postrežemo. Domačim sem bučkin narastek s feto postregla s fileji osliča. Ena izmed možnosti je tudi ta, da ga postrežete s kislim mleko ali jogurtom. Zelo osvežilno. Naj tekne!