Ajdova kaša s sadjem in orehi
Print Friendly, PDF & Email

Ajdova kaša je krasna in lahko si jo pripravimo na najrazličnejše načine. Tokrat sem ajdovo kašo pripravila malo drugače – s sadjem in orehi ter malo kisle smetane, ki naredi kremno teksturo. Sladko kisli okus suhih sliv in banane, hrustljavi orehi in ajdova kaša vse to se skriva v ajdovi kaši s sadjem in orehi. Primerna je za zajtrk ali pa večerjo.

Pripomočki za pripravo ajdove kaše s sadjem in orehi

  • kozica
  • kuhalnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • žlica
  • kuhinjska tehtnica
  • merilnik tekočin
  • štedilnik

Sestavine za ajdovo kašo s sadjem in orehi

Za 2 osebi

  • 120 g ajdove kaše
  • 2 dl mleka
  • cca. 20 orehov
  • 15 suhih sliv
  • 1 banana
  • 1/2 čajne žličke cimeta
  • 3-4 jedilne žlice kisle smetane (če je ne želite, jo lahko tudi izpustite)

Priprava ajdove kaše s sadjem in orehi

Odmerimo mleko, ga vlijemo v kozico in mu dodamo cimet. Premešamo in počakamo, da mleko zavre. Medtem stehtamo ajdovo kašo. Ajdovo kašo dodamo mleku, premešamo in kuhamo 15 minut. Če želite bolj kuhano ajdovo kašo, čas kuhanja podaljšajte za 2-3 minutki.

Medtem, ko se ajdova kaša kuha v mleku (občasno premešamo), pripravimo sadje in orehe. Suhe slive narežemo, banano olupimo in jo prav tako narežemo na koščke. Orehe lahko nasekljate ali pa jih, tako kot jaz, le malo zdrobite med dlanmi.

Ko je ajdova kaša kuhana, izklopimo štedilnik, ji dodamo pripravljeno sadje in orehe ter premešamo.

Odstavimo s štedilnika in sedaj dodamo kislo smetano. Če je ne želite, jo lahko izpustite, naj pa povem, da kisla smetana poskrbi za kremno teksturo in seveda okus. Kislo smetano v mešamo v ajdovo kašo s sadjem in orehi tako, da se povsem vmeša.

In ajdova kaša s sadjem in orehi za zajtrk ali večerjo je pripravljena.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.4]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor