Zmešana solata
Zmešana solata je nastala, ko sem porabila zelenjavo, ki mi je ostala po praznični kuhi. Po okusu in želji lahko dodamo različne vrste zelenjave, za katero ne vemo kako bi jo porabili in le-ta prispeva k dobremu okusu solate. Zmešana solata je osvežilna jed in se poda k najrazličnejšim mesnim jedem (npr. k Svinjski ribici v listnatem testu ali k Svinjskim zrezkom s čebulo) lahko pa je tudi samostojna jed h kateri se prileže košček dobrega kruha.
Zmešana solata – pripomočki
- nož
- podlaga za rezanje – sekljanje
- posoda
Zmešana solata – sestavine
za 4 osebe
- 4 srednje debeli paradižniki
- 1 večja rdeča paprika
- 2 rumeni papriki
- 1 srednja čebula
- 100 g trdega sira po želji (Gauda)
- 125 g sira Mozzarella
- ščepec soli
- ščepec popra
- 1 velika žlica olivnega olja
- 1 majhna žlička kisa
Zmešana solata – postopek
Vso zelenjavo operemo, narežemo na majhne koške, začinimo s soljo, poprom, kisom in oljem ter zmešamo.
Postrežemo takoj po pripravi, saj v primeru, da jo nekaj časa pustimo stati, čebula izpusti sok in vonj, kateri je za nekatere mogoče moteč. V kolikor želimo solato pripraviti nekaj časa preden jo bomo postregli, čebulo raje vmešajmo v solato tik pred postrežbo.
Takšna je enostavna in hitra priprava slastne solate. Dober tek!