Svinjska ribica v listnatem testu
Print Friendly, PDF & Email

Svinjska ribica je okusno, zelo mehko, nežno in bolj pusto meso. Najbolj primerno je za cvrenje, žar in pečenje. Jaz jo največkrat pripravim v listnatem testu, obdano s sirom in pršutom, saj tako ohrani svojo sočnost in okus.

Svinjska ribica v listnatem testu

Svinjska ribica v listnatem testu – pripomočki

  • ponev
  • štedilnik
  • pekač
  • pečica

Svinjska ribica v listnatem testu – sestavine

za približno 4 osebe

Svinjska ribica v listnatem testu

  • cela svinjska ribica (pribl. 650 g)
  • 275 g listnatega testa (1 zavitek – Lidl)
  • ena majhna žlička soli
  • ščepec popra
  • 6 dag na rezine narezanega pršuta
  • 10 dag sira po izbiri (Edamec)
  • 2 stroka česna
  • 1 velika žlica olivnega olja
  • rumenjak za premaz

Svinjska ribica v listnatem testu – postopek

Meso natremo s nasekljanim (ali stisnjenim) česnom, posolimo in popopramo že nekaj časa (pribl. 2 uri) pred pripravo.

Svinjska ribica v listnatem testu

Na vročem olivnem olju meso na hitro popečemo, da zakrkne in ga ohladimo.

Svinjska ribica v listnatem testu

Listnato testo razvijemo iz role, po sredini položimo najprej eno plast pršuta in na pršut še plast sira.

Svinjska ribica v listnatem testu

Na pršut in sir položimo meso in ga tudi po zgornji strani obložimo najprej s plastjo sira in nato še s plastjo pršuta.

Svinjska ribica v listnatem testu

Vse skupaj, z listnatim testom zavijemo v štručko.

Svinjska ribica v listnatem testu

Štruco položimo v pekač, premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in pečemo pribl. 50 minut v vnaprej segreti pečici na 180 stopinj Celzija.

Svinjska ribica v listnatem testu

Po približno 50 minutah peke vzamemo pekač iz pečice in pustimo nekaj časa (pribl. 5 minut), da se meso malo “umiri”.

Svinjska ribica v listnatem testu

Štruco razrežemo na poljubno debele rezine in postrežemo.

Svinjska ribica v listnatem testu

Tako pečena svinjska ribica je zelo okusna in gre v slast z različnimi prilogami.

Svinjska ribica v listnatem testu

Dober tek!

 

 

 

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor