Svinjska ribica v listnatem testu
Svinjska ribica je okusno, zelo mehko, nežno in bolj pusto meso. Najbolj primerno je za cvrenje, žar in pečenje. Jaz jo največkrat pripravim v listnatem testu, obdano s sirom in pršutom, saj tako ohrani svojo sočnost in okus.
Svinjska ribica v listnatem testu – pripomočki
- ponev
- štedilnik
- pekač
- pečica
Svinjska ribica v listnatem testu – sestavine
za približno 4 osebe
- cela svinjska ribica (pribl. 650 g)
- 275 g listnatega testa (1 zavitek – Lidl)
- ena majhna žlička soli
- ščepec popra
- 6 dag na rezine narezanega pršuta
- 10 dag sira po izbiri (Edamec)
- 2 stroka česna
- 1 velika žlica olivnega olja
- rumenjak za premaz
Svinjska ribica v listnatem testu – postopek
Meso natremo s nasekljanim (ali stisnjenim) česnom, posolimo in popopramo že nekaj časa (pribl. 2 uri) pred pripravo.
Na vročem olivnem olju meso na hitro popečemo, da zakrkne in ga ohladimo.
Listnato testo razvijemo iz role, po sredini položimo najprej eno plast pršuta in na pršut še plast sira.
Na pršut in sir položimo meso in ga tudi po zgornji strani obložimo najprej s plastjo sira in nato še s plastjo pršuta.
Vse skupaj, z listnatim testom zavijemo v štručko.
Štruco položimo v pekač, premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in pečemo pribl. 50 minut v vnaprej segreti pečici na 180 stopinj Celzija.
Po približno 50 minutah peke vzamemo pekač iz pečice in pustimo nekaj časa (pribl. 5 minut), da se meso malo “umiri”.
Štruco razrežemo na poljubno debele rezine in postrežemo.
Tako pečena svinjska ribica je zelo okusna in gre v slast z različnimi prilogami.
Dober tek!