Solata z orehi, pomarančo in avokadom
Solato z orehi, pomarančo in avokadom pripravljam v jesenskem in zimskem času. Takrat so pomaranče odlične in orehi sveži. Pod pojmom solata imam v tem primeru v mislih endivijo, ledenko, berivko, lahko tudi radič ali kombinacijo, kot sem jo pripravila jaz. Preliv je pripravljen iz balzamičnega kisa, oljčnega olja in medu. Solata je odlična, kiselkasto sladka.
Ni posebnih pripomočkov za pripravo solate z orehi, pomarančo in avokadom
Sestavine za pripravo solate z orehi, pomarančo in avokadom
Kot priloga za 4 osebe.
za solato
- 300 g solate (endivja, ledenka, berivka, radič….)
- 2 pomaranči
- pest orehov
- 80 g avokada
za preliv
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 žlice balzamičnega kisa
- 1 žlica medu
- sol
- poper
Postopek za pripravo solate z orehi, pomarančo in avokadom
Solato operemo in osušimo. Jaz sem izbrala kombinacijo berivke in radiča. Vzamemo večjo skledo in solato nežno položimo vanjo. Pomaranči olupimo in narežemo na rezine, rezine pa še na četrtine. Položimo na solato. Pest orehov kar z rokama grobo zdrobimo in posujemo po solati. Avokado olupimo, narežemo na kocke in dodamo k solati.
V posodici si pripravimo preliv. Preprosto zmešamo vse sestavine in prelijemo po ostalih sestavinah. Dobro premešamo in postrežemo. Najraje jo prilagam k hitro praženemu piščancu. Naj tekne!