Krepka solata
Print Friendly, PDF & Email

Krepka solata je v bistvu dodelana solata, ki nam lahko služi kot večerja, ob kosu mesa pa je čisto zadovoljiv obrok. Odlikuje jo čudovit preliv, aromatičen, gost in polnega okusa. Sestavila sem ga iz jogurta, rumenjakov, česna, peteršilja in klasičnih dodatkov, kot so sol, poper, olje in kis.

Krepka solata

Pripomočki za pripravo krepke solate

  • sekljalnik

Sestavine za pripravo krepke solate

za 4 osebe (samostojno za dve)

za osnovo

  • velika glava solate (po izbiri, lahko tudi radič, jaz sem izbrala kodrasto)
  • 100 g poljubnega sira
  • 100 kuhanega pršuta v rezini 3-4 mm
  • 80 g korenja
  • 3 kuhani jajčni beljaki

za preliv

  • 3 velike žlice grškega jogurta
  • 3 kuhani rumenjaki
  • 1 majhen strok česna
  • šopek peteršilja
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek priprave krepke solate

Solato očistimo in osušimo. Jajca skuhamo do trdega in ohladimo. Ločimo beljak in rumenjak. Česen olupimo in zelo drobno nasekljamo, ravno tako peteršilj. Pripravimo si sekljalnik in vanj dodamo vse sestavine za preliv za krepko solato. V preliv damo samo rumenjake, medtem ko beljake narežemo direkt na očiščeno solato. Sestavine dobro premešamo.

V veliko solatno skledo natresemo očiščeno solato, naribamo korenček in sir. Rezino kuhanega pršuta pa narežemo na trakove. Narežemo beljak. Po vrhu naštetega  dodamo še preliv. Krepko solato  dobro premešamo in serviramo.

Jaz sem jo postregla s koščkom pizze. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

kuharcaKsenija

Sem vesela, pozitivna oseba, ki rada kuha in peče. Rada preizkusim ali dodelam po svoje kakšen nov recept. V veliko zadovoljstvo mi je postreči obed za mojo družino in moram reči, da so vedno zadovoljni. Prepričana sem, da se z nekaj truda da doseči pestrost in raznolikost obrokov. Poleg kuhanja imam rada gibanje v naravi, veliko tečem, saj so traili moja strast. V največji ponos sta mi pa moji dve hčeri.

Dodaj odgovor