Fižolova solata z bučnim oljem
Print Friendly, PDF & Email

Fižolova solata z bučnim oljem je klasika med solatami. Izboljšamo oziroma osvežimo jo z na tanko narezano čebulo in postrežemo kot solatno prilogo ali lahko tudi kot samostojen obrok s kosom odličnega kruha.

Fižolova solata z bučnim oljem

Pripomočki za fižolovo solato z bučnim oljem:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za fižolovo solato:

Za 2 osebi:

  • 200 g suhega fižola ali 300 g že kuhanega fižola
  • 1/2 čebule (60 g)
  • bučno olje
  • 100 ml jabolčnega kisa
  • sol
  • poper

Postopek za fižolovo solato z bučnim oljem:

Fižolova solata bo najboljša, če vzamemo suh fižol, ga čez noč ali za par ur namočimo ter nato skuhamo v slani vodi.
Prav tako pa jo lahko naredimo iz že kuhanega fižola, ki ga kupimo pakiranega v trgovini.
Fižol prvo posolimo in dobro premešamo. Nato olupimo čebulo in jo narežemo res na tanke rezine.

Fižolova solata z bučnim oljem

Po okusu dodamo črn mlet poper in bučno olje. Bučnega olja pri nas ni nikoli preveč na fižolovi solati – vi pa ga dodajte čisto po vaših željah.
Sedaj solato dobro premešamo, da se bučno olje, sol in poper res oprimejo vsakega fižolovega zrna, čebula pa enakomerno porazdeli.

Fižolova solata z bučnim oljem

Čisto na koncu še primešamo jabolčni kis, ali če ne želimo zelo kisle solate, lahko polovico kisa nadomestimo z vodo. In še zadnjič dobro premešamo.

Fižolova solata z bučnim oljem

Fižolova solata z bučnim oljem je pripravljena za uživanje kot solatna priloga, ali lahko tudi kot samostojna jed s kosom dobrega kruha.

Fižolova solata z bučnim oljem

Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor