Črna redkev v solati
Priznam, da nikoli nisem bila navdušenka nad črno redkvijo, saj je nekako preveč pekoča za moj okus. Nedolgo nazaj pa me je pred vrati čakala cela vreča črne redkve, ki je zrastla na domačem vrtu. Seveda nisem mogla reči ‘ne’ tako lepemu darilu, zato sem hitro začela iskati način, kako lahko črno redkev približam svojim brbončicam. Tako se je še isti dan pri mojem kosilu znašla črna redkev v solati.
Pripomočki za črno redkev v solati
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za črno redkev v solati
Za 1 – 2 osebi:
- 200 g črne redkve
- 2 žlici olivnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- ščepec soli
- 1 dl vode
Priprava črne redkve v solati
Črno redko najprej dobro umijte in odrežite zunanje dele.
Olupite jo in spet dobro sperite.
Naribajte jo v posodo.
Dodajte kis, olje, sol in vodo.
Vse skupaj dobro premešajte in postrezite.
Še sama skoraj nisem verjela, kako je črna redkev v solati izgubila svojo značilno pikantnost, ko sem dodala ostale sestavine. Še vedno pa je ohranila blag pekoč okus, ki pa mi je zelo prijal in ni bil poudarjen. Moram reči, da sem zelo vesela, da imam na zalogi še kar nekaj črne redkve, saj si jo bom kmalu ponovno pripravila po tem receptu.