Črna redkev v solati
Print Friendly, PDF & Email

Priznam, da nikoli nisem bila navdušenka nad črno redkvijo, saj je nekako preveč pekoča za moj okus. Nedolgo nazaj pa me je pred vrati čakala cela vreča črne redkve, ki je zrastla na domačem vrtu. Seveda nisem mogla reči ‘ne’ tako lepemu darilu, zato sem hitro začela iskati način, kako lahko črno redkev približam svojim brbončicam. Tako se je še isti dan pri mojem kosilu znašla črna redkev v solati.

Pripomočki za črno redkev v solati

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za črno redkev v solati

Za 1 – 2 osebi:

  • 200 g črne redkve
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • ščepec soli
  • 1 dl vode

Priprava črne redkve v solati

Črno redko najprej dobro umijte in odrežite zunanje dele.

Olupite jo in spet dobro sperite.

Naribajte jo v posodo.

Dodajte kis, olje, sol in vodo.

Vse skupaj dobro premešajte in postrezite.

Še sama skoraj nisem verjela, kako je črna redkev v solati izgubila svojo značilno pikantnost, ko sem dodala ostale sestavine. Še vedno pa je ohranila blag pekoč okus, ki pa mi je zelo prijal in ni bil poudarjen. Moram reči, da sem zelo vesela, da imam na zalogi še kar nekaj črne redkve, saj si jo bom kmalu ponovno pripravila po tem receptu.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.5]

Nina Jesih

Na kratko, sem kuratorka in koordinatorka projektov v produkcijski hiši in zelo zelo rada jem. Hkrati pa imam tudi svoje podjetje, kjer učim ženske, kako se znebiti stresa na naraven način in kako poskrbeti zase brez slabe vesti. Še predobro vem, kako nezdrava ter prazna hrana vplivata na naše telo in psiho, zato zelo rada eksperimentiram z zdravimi recepti in naravnimi rešitvami, s katerimi ohranjam fit telo in duha, da se lahko lahkotno spoprimem z vsakodnevnimi izzivi.

Dodaj odgovor