Zdrobov narastek z jabolki
Print Friendly, PDF & Email

Zdrobov narastek z jabolki postrežemo še toplega ali hladnega.  Lahko nam služi kot sladica po kosilu ali kot večerja. Zraven ponudimo skodelico kompota ali sadni preliv ali kepico sladoleda …

Zdrobov narastek z jabolki – pripomočki:

  • tehtnica
  • posoda za kuhanje mleka
  • 2 posodi za mešanje
  • žlica
  • metlica za mešanje
  • ribeželn
  • nož za lupljenjenje jabolk
  • pekač mere 36 x 21 cm

Zdrobov narastek z jabolki – sestavine:

Pekač mere 35 x 21 cm

  • 1 l mleka
  • 250 g pšeničnega zdroba
  • 1 kavina žlička soli
  • 100 g masla + maslo za premaz pekača
  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 700 g jabolk
  • cimet v prahu
  • noževa konica mletih nageljnovih žbic

Zdrobov narastek z jabolki – postopek:

V posodo vlijemo liter mleka, dodamo maslo in sol in na rahlem ognju pustimo, da zavre.Ko je mleko z maslom zavrelo, zakuhamo pšenični zdrob. Mešamo z metlico za mešanje in kuhamo cca. 1 minuto. Odklopimo in pustimo, da se kuhani pšenični zdrob ohladi.Jajca ločimo rumenjake od beljakov in k rumenjakom dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter zmešamo v kremo zmes.Hladen pšenični zdrob s pomočjo električnega mikserja žlico po žlico zmešamo v jajčno kremno zmes.Iz beljakov naredimo sneg in ga z lopatico postopoma primešamo v pšenični zdrob.Pekač premažemo z maslom in dno posipamo žlico krušnih drobtin. Nato po pekaču enakomerno razporedimo pšenični zdrob.Jabolka olupimo in naribamo na ribeželn.Iz jabolk nalahno iztisnemo sok in jih razporedimo po pšeničnem zdrobu v pekaču. Po jabolkih potrosimo cimet v prahu, noževo žlico mletih nageljnovih žbic (klinčki) in posipamo z 2 žlicama sladkorja.Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija, klasične peke,  45 minut.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor