Zdrobov kolač z jabolki in čokolado
Zdrobov kolač je zelo okusen. Sočnost mu dodajo jabolka, za sladkobo pa poskrbi čokoladni obliv. Sama izdelava je povsem preprosta, saj se sestavine odmerjajo z 2,5 dl skodelico, zato lahko v peko vključimo tudi otroke. Zdrobov kolač z jabolki in čokolado je sestavljen iz sestavin, ki jih imamo vedno pri roki doma, zato lahko na hitro spečemo okusno pecivo.
Zdrobov kolač z jabolki in čokolado – pripomočki:
- 2,5 dl skodelica (služi za merjenje sestavin)
- pekač velikosti 36 x 25 cm
- lopatka za glajenje čokolade
Zdrobov kolač z jabolki in čokolado – sestavine
Za biskvit:
- 2 jajci
- 1 skodelica sladkorja
- 1 skodelica pšeničnega zdroba
- 1 skodelica mletih orehov
- 1 skodelica mleka
- 2 žlici moke
- 1 vaniljev sladkor
- 1 pecilni prašek
- 2 jabolki (cca. 200 g)
Za preliv:
- 200 g čokolade
- 50 g masla
Zdrobov kolač z jabolki in čokolado- postopek
Jajca in sladkor penasto umešamo.
Dodamo mlete orehe, moko, mleko, vaniljev sladkor, pecilni sladkor in pšenični zdrob. Vse sestavine dobro premešamo.
Dobimo srednje gosto maso.
Jabolka nato olupimo ter grobo naribamo in jih dodamo k preostali masi. Jabolka z lopatico vmešamo v preostalo maso.
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Pekač obložimo s peka papirjem ter vanj vlijemo maso. Vse skupaj pečemo 30-40 minut v navadni pečici. Pečenost biskvita preverimo z zobotrebcem.
Medtem, ko se biskvit peče, pripravimo čokoladni obliv. Čokolado nalomimo na koščke, jo stopimo na pari skupaj z maslom. Neprestano mešamo, da dobimo tekočo kremo.
Pečen kolač prelijemo s čokoladnim oblivom in ga z lopatko lepo pogladimo. Narežemo ga ohlajenega.
Prijetno sladkanje.