Zaljubljeni srčki z vaniljevo kremo in jagodami
Srčki z vaniljevo kremo in jagodami so odličen izbor sladice za vse zaljubljene, pa za vse tiste, ki jih imamo radi ali pa navsezadnje samo zato, da si polepšamo dan. Priprava je sila preprosta in hitra.
Zaljubljeni srčki z vaniljevo kremo in jagodami – pripomočki:
- večji in manjši modelček za srčke
Zaljubljeni srčki z vaniljevo kremo in jagodami – sestavine:
- 1 paket listnatega testa (moj je tehtal 230 g in iz njega sem dobila 24 srčkov)
- 570 ml mleka
- 1 vrečica vaniljevega pudinga brez kuhanja (ali krema po izbiri)
- 6 jagod (če so manjše 12)
- 2 žlici stepene sladke smetane (ni obvezno)
Zaljubljeni srčki z vaniljevo kremo in jagodami – postopek:
Listnato testo razgrnemo in z modelčkom za srčke izrežemo srčkov kolikor gre. V mojem primeru sem jih izrezala 24 kosov. Ko imamo izrezane srčke, odstranimo odvečno testo.
Nato uporabimo manjši modelček srčka in z njim v srce odtisnemo linije manjšega srca. Stisnemo srednje močno, vendar ne toliko, da bi prišli do dna. Ne smemo jih izrezat. Manjši odtis bo služil, da bomo kasneje naredili odprtino za kremo.
Srčke z lopatico previdno preložimo v pekač, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 190 stopinj Celzija z ventilacijo, 12 minut. Pečene predenemo na rešeto za ohlajanje.
S pomočjo ročaja kuhalnice izdolbemo sredico. Zaradi zareze manjšega srca, bomo z lakoto odstranili samo sredino. To naredimo s pomočjo ročaja kuhalnice tako, da z ročajem nežno drobimo ob začrtani liniji odtisa manjšega srca in drobljenec odstranimo. Dobili smo popolno obliko srca, katerega bomo napolnili s kremo.
Krema? Krema je prepuščena domišljiji in prosti izbiri. Jaz sem izbrala najlažjo pot in uporabila vaniljev puding brez kuhanja. Na vrečici piše, da se zmeša s 500 ml mleka, vendar dodala sem ga 70 ml več, ker se ta krema zelo hitro strdi in ne bi bila več primerna za polnjene. Tako pa je ostala ravno prave konsistence. Sicer bomo kreme porabili zelo malo, zato lahko ostanek nalijete v kozarčke in ustvarite še eno sladico.
Izdolbene srčke napolnimo s kremo. Na vrh kreme položimo rezino sveže jagode. Če so jagode večje jih narežemo na četrtine, če so manjše, samo na pol.
Da bodo zaljubljeni srčki še bolj simpatični, na vsak srček z zvezdastim nastavkom brizgnite še poljubček stepene sladke smetane.
Naj vam tekne!