Višnjevi mafini s kokosovo sredico
Rada pečem raznorazne mafine, in zopet mi je zadišala ta sladica, tokrat v sladko-kisli kombinaciji. »Višnje in kokos!« sem pomislila in že pričela ustvarjati mojo prvo avtorsko sladico.
Kaj potrebujemo za mafine z višnjami in kokosom?
- skledo
- žlico
- čajno skodelico
- pekač za mafine
Sestavine za višnjeve mafine s kokosovo sredico
- 300 g moke
- 2 žlici olja
- 4 žličke čokolade v prahu
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 navaden jogurt
- 2 žlici sladkorja
- 600 g odcejenih višenj iz kompota
- 2 dl jabolčnega soka
- pol čajne skodelice kokosa
- cca. 1 dl vode
Postopek priprave višnjevih mafinov s kokosovo sredico
Za rahle višnjeve mafine najprej vklopimo pečico in jo segrejemo na 200 ° C. V skledo damo moko in dve žlici olja. Moki dodamo čokolado, sodo bikarbono in jogurt.
Sladkamo in primešamo vložene višnje. Tem dolijemo malo jabolčnega soka in polovico zmesi nadevamo v pekač za mafine.
V vsak modelček damo kokos, ki smo ga predhodno zmešali z vodo.
Zadnji korak naredimo z dodatkom preostale zmesi.
Pečemo 25 minut na 200 ° C.
Nama z možem so se tile mafini zdeli odličnega okusa, sladko-kisli, prav osvežilni. Če želite bolj sladke, dodajte več sladkorja. Kombinacija višenj in kokosa se mi zdi zelo dobra. Priporočam, da jih poskusite! Delite svoje mnenje glede mafinov tudi vi. 🙂