Višnjeva torta
Print Friendly, PDF & Email

Včasih je bila torta za sladico samo ob posebnih priložnostih, danes pa jo lahko pripravimo za nedeljsko sladico, saj je na voljo veliko enostavnih receptov. Za pripravo višnjeve torte po tem receptu ne potrebujemo kakšnih posebnih sestavin, pa tudi sam postopek priprave je enostaven. Višnjeva torta je osvežilna sladica za vsak letni čas, kajti k sočnim višnjam se čokolada in smetana odlično podata in se nežno zlijeta v čudovit okus.

Višnjeva torta

Višnjeva torta – pripomočki

  • posoda za mešanje
  • mešalnik
  • ribežen
  • posoda za kuhanje
  • žlica
  • tortni pekač – premer 26 cm
  • papir za peko
  • brizga za krasitev

Višnjeva torta – sestavine

Za biskvit

  • 4 jajca
  • 4 velike žlice mlačne vode
  • 4 velike žlice sladkorja
  • 4 velike žlice bele mehke moke
  • 10 g temne čokolade

Za višnjev nadev

  • kozarec višnjevega kompota (350 g)
  • 3 velike žlice koruznega škroba (Gustina)
  • 100 g sladkorja

Za kremo

  • 250 g kremnega sira (Mascarpone)
  • 350 g sladke smetane
  • 100 g temne čokolade
  • 100 ml mleka
  • 10 g želatine
  • 150 g sladkorja

Za premaz

  • 90 g temne čokolade
  • 150 sladke smetane

Višnjeva torta – postopek

Najprej ločimo beljake od rumenjakov. Z mešalnikom zmešamo rumenjake, sladkor, vodo in moko. Iz beljakov naredimo sneg in na ribežen naribamo čokolado.

Višnjeva torta

V jajčno maso vmešamo naribano čokolado in sneg.

Višnjeva torta

Biskvit vlijemo v tortni pekač, katerega smo obložili s papirjem za peko. V ogreti pečici na 200 stopinj Celzija, pečemo 15 minut.

Višnjeva torta

Ko je biskvit pečen, ga postavimo na hladno. Biskvit se med peko zelo dvigne, potem pa pade skupaj.

Višnjeva torta

Med tem, ko se biskvit ohlaja, pripravimo višnjev nadev. Višnjev kompot zlijemo v posodo, dodamo sladkor in koruzni škrob ter segrejemo do vrenja, da se zgosti. Ves čas mešamo.

Višnjeva torta

Še vroč nadev vlijemo na ohlajen biskvit in zopet vse skupaj postavimo na hladno.

Višnjeva torta

Za pripravo kreme, v mleko vsujemo sladkor in med segrevanjem dodamo čokolado ter vse skupaj segrejemo do vrenja.

Višnjeva torta

Čokoladno maso pustimo nekaj minut (pribl. 3 minute), da se malo ohladi in dodamo razpuščeno želatino (po navodilih proizvajalca) ter kremni sir. Vse skupaj dobro premešamo, …

Višnjeva torta

… dodamo stepeno smetano…

Višnjeva torta

… in zmešamo, da dobimo homogeno maso.

Višnjeva torta

Kremo vlijemo v tortni model, povrhu višnjevega nadeva.

Višnjeva torta

Tako pripravljeno torto postavimo na hladno mesto in pustimo, da se ohladi (najbolje čez noč). Za naslednji dan pripravimo namaz. V smetani med mešanjem raztopimo čokolado in segrejemo do vrelišča (ne sme zavreti). Posodo postavimo do naslednjega dne na hladno.

Višnjeva torta

Naslednji dan z mešalnikom stepemo smetano s stopljeno čokolado in jo nadevamo v brizgo.

Višnjeva torta

Torto okrasimo po želji …

Višnjeva torta

… razrežemo in njaaaami.

Višnjeva torta

Uživajte v sladkanju!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.3]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor