Veganski bananini mafini z jagodami
Print Friendly, PDF & Email

Veganski bananini mafini z jagodami za sladkanje brez slabe vesti. Mufini pridejo zelo puhasti in rahli ter ravno prav sladki. Veganski bananini mafini z jagodami ne vsebujejo pšenične moke, tako da so brez glutena. Namesto pšenične moke je v mafinih ovsena moka ter kanček riževe moke. Ker so mafini veganski, pomeni, da ne vsebujejo niti jajc niti mleka.

veganski-bananini-mafini-z-jagodamiVeganski bananini mafini z jagodami – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • 2 skledi/plastični posodi
  • merilna posoda za tekočine
  • blender
  • ožemalnik za limone
  • jedilna žlica
  • čajna žlička
  • metlica za stepanje
  • kuhalica/žlica
  • pekač za mafine
  • papirnati / silikonski modelčki za mafine
  • pečica

Veganski bananini mafini z jagodami – sestavine:

(za 12 mafinov)

  • 250 g ovsene moke (ali v blenderju/multipraktiku zmiksanih ovsenih kosmičev)
  • 55 g riževe moke
  • 1 jedilno žlico Gustina
  • ščep  mlete vanilije
  • 3 čajne žličke pecilnega praška
  • ščep soli
  • 180 ml ovsenega napitka
  • 1 čajna žlička limoninega soka
  • 2 zelo zreli banani (cca. 280, 290 g – tehtani olupljeni)
  • 80 ml javorjevega sirupa
  • 30 ml (2 jedilni žlici) kokosovega olja
  • 1 jedilna žlica zmletih lanenih semen
  • 70 g sladkorja
  • cca. 130 g na manjše koščke narezanih svežih jagod

Veganski bananini mafini z jagodami – priprava:

Najprej stisnemo limonin sok iz polovice limone in ga damo 1 čajno žličko v ovseni napitek. Damo na stran.

V večjo plastično posodo damo ovseno moko, riževo moko, Gustin – koruzni škrob, pecilni prašek, vanilijo ter sol. Dobro premešamo. Sama ovseno moko pripravim tako, da v blenderju enostavno zmiksam ovsene kosmiče.veganski-bananini-mafini-z-jagodamiZreli banani zmiksamo v blenderju. Lahko ju tudi pretlačimo z vilico, vendar nam bo to vzelo več časa. Kokosovo olje stopimo (če že ni) na nizki temperaturi.

V manjšo posodo damo zmiskani oz. pretlačeni zreli banani, ovseni napitek z limoninim sokom, javorjev sirup, stopljeno kokosovo olje, sladkor ter lanena semena. Dobro premešamo.

veganski-bananini-mafini-z-jagodamiMokre sestavine potem dodamo k suhim ter dobro premešamo. Čisto na koncu v maso vmešamo še na majhne koščke narezane jagode ter jih previdno vmešamo v maso. Nekaj koščkov jagod si običajno prihranim in jih položim na vrh mafinov, preden jih dam v pečico.

Pekač za mafine obložimo z modelčki za mafine ter vanje vlijemo maso za mafine. Nekaj koščkov jagod (če smo si jih prihranili) damo na vsak mafin, preden jih damo v pečico.

veganski-bananini-mafini-z-jagodamiMafine damo v predhodno ogreto pečico (navadna) na 180 °C in jih pečemo 20-25 minut.

Pečene mafine po želji posujemo z malo sladkorja v prahu.veganski-bananini-mafini-z-jagodamiUživaljte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor