Valentinova veganska torta
Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, zato pripravite okusno vegansko torto vaši ljubljeni osebi. Torta je res slastna. Torta je sestavljena iz treh plasti in ne potrebuje peke. Moja fanta (sin in fant) sta oba uživala, ko sta jo pojedla. Posladkajte se skupaj za valentinovo.
Pripomočki za valentinovo vegansko torto:
- palični mešalnik
- 2x žlica in žlička
- pekač v obliki srca (najboljši je tisti, ki gre dno ven) velikosti približno 20 x 20 cm
- 2x posoda za mešanje
- merilna posoda
- kuhinjska tehtnica
- peki papir in škarje
- 2 x kozica za gretje
- nož
Sestavine za valentinovo vegansko torto:
(Za 2 osebi)
Za spodnjo plast:
- 100 g suhih sliv
- 40 g lešnikov
- 30 g rožičeve moke
- 100 ml riževega napitka
- 50 g drobljenih ovsenih kosmičev
- pol žličke vanilje v prahu
Za srednjo plast:
- pol avokada
- 1 žlica kakava
- pol žličke vanilje v prahu
- 1 žlica sladkorja
- 15 g kokosove maščobe
- 100 g kokosove moke
- 100 ml riževega napitka
Za zgornjo plast:
- 150 g rdečega zamrznjenega sadja (jagode in robidnice)
- 1 žlička vanilijevega sladkorja
- 100 ml vode
- pol žličke agar agarja ali želatine
- riževa ali kokosova smetane za okrasitev
Postopek priprave valentinove veganske torte:
Iz peki papirja izrežem srce in ga položim v pekač zato da bom torto lažje dobila ven. Najboljši pekač je tisti, pri katerem gre dno ven.
V paličnem mešalniku zmeljem suhe slive, rožičevo moko, lešnike ter dolijem pol riževega napitka.
Vse skupaj stresen v posodo in dodam še drobljene ovsene kosmiče. Kosmiče prej zmeljem v paličnem mešalniku. Dolijem preostal rižev napitek, ter dodam še žličko vanilje v prahu in zmešam z žlico.
Maso porazdelim po pekaču in jo postavim za pol ure v hladilnik.
V paličnem mešalniku zmeljem pol avokada in kakav. Dolijem pol riževega napitka ter dodam vaniljo v prahu in sladkor. Vse skupaj stresen v posodo in dodam kokosovo moko. Na štedilniku stopim kokosovo maščobo in jo dolijem masi. Dodam še preostali rižev napitek in še enkrat zmešam.
Pekač vzamem iz hladilnik in na njo porazdelim še drugo plast mase. Spet postavim v hladilnik za pol ure, toliko da se masa strdi.
V kozico dam zamrznjeno sadje in vodo ter kuham 2-3 minute, da se sadje odmrzne.
S paličnim mešalnikom zmeljem sadje in postavim spet na štedilnik. Dodam vanilijev sladkor ter agar agar in kuham še 5 -7 minut.
Sadno maso prelijem po srednjem sloju torte in ga postavim v hladilnik za 1 uro ali še boljše čez noč.
Valentinovo vegansko torto ponudim z kokosovo ali riževo smetano.
Zdravo in zaljubljeno sladkanje vam želim!