Unicorn torta
Print Friendly, PDF & Email

Trenutno so pravljični samorogi (ang. unicorn) zelo priljubljeni pri mlajših dekletih. In kar si otrok za rojstnodnevno torto zaželi, to tudi dobi. Unicorn torta je prava mavrična mojstrovina in čeprav izgleda, kot, da bi zanjo potrebovali veliko časa in znanja, temu ni tako. Potrebujete le nakaj umetniške žilice in ob koncu nasmejanega otroka.

Unicorn torta – primopočki:

  • električni mešalec
  • 3 večje in 3 manjše posodice
  • vrečke za brizganje z nastavki
  • lopatko za mazanje
  • podlaga za torto
  • peki papir
  • klasičen pekač za pečico (40 x 30 cm)
  • pečica (pečenje zgoraj-spodaj)
  • hladilnik
  • svičnik in zobotrebci

Unicorn torta – sestavine

Za 2 biskvita:

  • 10 jajc
  • 300 g sladkorja
  • 300 g moke (tip 500)
  • 30 g kakava

Za čokoladno kremo:

  • 250 g jedilne čokolade
  • 500 ml sladke smetane
  • 1 vrečka kremfixa v prahu

Za smetanov premaz:

  • 500 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpone sira

Za mavrične lase:

  • 350 ml sladke smetane
  • 250 g mascarpone sira

In še dodatki:

  • čokoladne mrvice
  • karamelni drobljenec v mlinčku
  • mandljeva tičina masa 100 g
  • jedilne barve (roza, modra, rumena)
  • zlata jedilna barva v prahu
  • črna barva v tubi za izris očesa
  • pomarančni sok za vlaženje biskvita

Unicorn torta – postopek

Najbolje, da torto pričnemo delati 2 dni pred praznovanjem, da bo res sočna in okusna. Takoj zjutraj pripravimo čokoladno kremo, tako, da čokolado stopimo v ogreti sladki smetani ter postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur, da se dobro ohladi.

Še isti dan spečemo oba biskvita (en biskvit vsebuje 5 jajca, 150 g moke in 150 g sladkorja), tako, da najprej ločimo beljake in rumenjake. Beljake dodamo v posodo za mešanje, katerim dodamo sladkor in penasto vmešamo.

Nato zmanjšamo hitrost ter dodajamo postopoma en po en rumenjak.

Nato postopoma dodajamo še presejano moko.

Maso prelijemo na pekač obdan s peki papirjem, jo enakomerno poravnamo z lopatko in pečemo 20 – 25 min na 180°C.

Drugi biskvit je lahko čokoladen, tako, da mu na koncu dodamo še kakav v prahu.

Naslednji korak je ta, da vzamemo kartonasto podlago za torto ter nanj položimo oba biskvita (obrežemo tudi robove). Peki papir položimo na biskvita in s svinčnikom izrišemo obliko glave samoroga (unicorn-a). Nato obliko zrežemo, položimo nazaj na biskvita in pritrdimo tako, da zapičimo nekaj zobotrebcev v peki papir. Z ostrim nožem izrežemo obliko.

Iz hladilnika vzamemo ohlajeno stepeno smetano in jo z mešalcem dobro zmešamo. Proti koncu mešanja dodamo še kremfix. Stisnemo sok ene pomaranče in navlažimo biskvit. Nato previdno in enakomerno z lopatko premažemo čokoladno kremo. Na kremo posujemo še čokoladne mrvice in karamelni drobljenec (polnilo je lahko tudi poljubno).

Čez kremo položimo drugi biskvit in ga ponovno navlažimo s sokom pomaranče ter postavimo v hladilnik. Naslednji (drugi) dan, zmešamo sladko smetano z mascarponejem in naredimo smetanov premaz za torto. Mešamo toliko časa dokler ni masa kompaktna. Z lopatko ponovno enakomerno premažem celotno unicorn torto. Pri gobcu namažemo malo več kreme in zarežemo z lopatko, za bolj realen videz (spodnja desna slika).

Torto postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure, da se smetana strdi. Nato se lotimo izdelavo mavričnih las – ponovno zmešamo sladko smetano in mascarpone do trdega ter enakomerno razporedimo v tri posodice. Dodamo nekaj kapljic barve in premešamo. Jaz sem se odločila za rumeno, modro in roza. Vzamemo tri vrečke za brizganje z nastavki in jih napolnimo s smetano.

Vzamemo torto iz hladilnika ter okrasimo pisane mavrične lase na unicornu. Domišljiji pustimo prosto pot ali pa se ravnajte po moji sliki. Spredaj pustimo dovolj prostora še za izris očesa.

Torto postavimo nazaj v hladilnik. Sedaj izdelamo še rog in uho unicorna. Odrežemo kos marcipana in zvaljamo v dva “črva”, ki jih med seboj prepletemo in zaključimo v špičko. Nato ga previdno s čopičem premažemo z zlatim prahom.

Izdelamo še obliko ušesa, nato z roza barvo obarvamo še del marcipana in oblikujemo pomanjašo uho ter pritisnemo ob beli del ušesa. Položite na krožnik in postavite v hladilnik.

Na dan slavja izrišemo še oko s črno jedilno barvo v tubi. Dodamo še rog na vrh glave in v mavrične lase pritisnemo uho unicorna.

Naša mavrična unicorn torta je gotova. Delo je za nami, pred nami pa nepopisljiva sreča in veselje otroka. Ne pozabimo tudi na božanski čokoladni okus in hrustaljave čokoladne mrvice. Naj vam tekne in želim vam prijetno sladkanje in praznovanje.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor