Tropska sladica – Mango s kokosom
Tropska sladica – Mango s kokosom nas v mislih odpelje v daljne tropske kraje, kjer diši po sladkem sočnem mangu in kjer moramo paziti, da nam na glavo ne pade kak kokos s kokosove palme. Slastni mango in nekoliko topel kokosov preliv se bosta na krožniku objela in zaplesala strastno in divjo rumbo. Le kdo bi se lahko uprl takšnji sladki skušnjavi?
Tropska sladica – Mango s kokosom – pripomočki:
- ni posebnih pripomočkov
Tropska sladica – Mango s kokosom – sestavine:
- 1 mango
Topel kokosov preliv:
- 50 g masla
- 90 g kristalnega sladkorja
- 0,5 dl mleka
- 40-50 g kokosove moke
Tropska sladica – Mango s kokosom – postopek
Izberemo čimbolj dozorjen sadež manga, da bo zares sladek. Narežemo ga lahko na rezine ali kocke, kakor nam je ljubše. Jaz sem se odločila za rezine. Ker ima mango veliko podolgovato koščico, ga je nemogoče prerezati na polovico. Najlažje se ga lotimo tako, da ga narežemo na tri dele, kot prikazuje slika. Če tega niste vešči, si poglejte, kako se lotimo manga.
Kokosov preliv je preprosta sladka omakica, ki jo lahko sicer uporabimo za različne namene. Pripravimo ga tako, da v kozici segrejemo 50 g masla sobne temperature, dodamo 90 g kristalnega sladkorja ter prilijemo 0,5 dl toplega mleka. Ko se sestavine med seboj povežejo, dodamo še 40 g kokosove moke ter na nižji temperaturi kuhamo še 5 minut. Če potrebujete še slikovni prikaz za pripravo kokosovega prelive – kliknite tukaj.
Kose olupljenega manga zložimo na desertni krožnik in jih prelijemo s toplim kokosovim prelivom in že zadiši po pravi eksotiki. Tropsko sladico – mango s kokosom postrežemo takoj, ko je preliv še topel.
Prijetno sladkanje!
Ljubitelji kokosa boste zagotovo navdušeni tudi nad spodaj naštetimi sladicami:
- Kokosove kroglice iz treh sestavin
- Kokosove čokoladice z okusom Bounty
- Bele kokosove čokoladice z okusom Bounty
- Kokosove praline
- Kokosove bombice s čokolado
- Kokosove kroglice z grškim jogurtom