Tropska sladica – Mango s kokosom
Print Friendly, PDF & Email

Tropska sladica – Mango s kokosom nas v mislih odpelje v daljne tropske kraje, kjer diši po sladkem sočnem mangu in kjer moramo paziti, da nam na glavo ne pade kak kokos s kokosove palme. Slastni mango in nekoliko topel kokosov preliv se bosta na krožniku objela in zaplesala strastno in divjo rumbo. Le kdo bi se lahko uprl takšnji sladki skušnjavi?

Tropska sladica - Mango s kokosom

Tropska sladica – Mango s kokosom – pripomočki:

  • ni posebnih pripomočkov

Tropska sladica – Mango s kokosom – sestavine:

Topel kokosov preliv:

  • 50 g masla
  • 90 g kristalnega sladkorja
  • 0,5 dl mleka
  • 40-50 g kokosove moke

Tropska sladica – Mango s kokosom – postopek

Izberemo čimbolj dozorjen sadež manga, da bo zares sladek. Narežemo ga lahko na rezine ali kocke, kakor nam je ljubše. Jaz sem se odločila za rezine. Ker ima mango veliko podolgovato koščico, ga je nemogoče prerezati na polovico. Najlažje se ga lotimo tako, da ga narežemo na tri dele, kot prikazuje slika. Če tega niste vešči, si poglejte, kako se lotimo manga.

Tropska sladica - Mango s kokosom

Kokosov preliv je preprosta sladka omakica, ki jo lahko sicer uporabimo za različne namene. Pripravimo ga tako, da v kozici segrejemo 50 g masla sobne temperature, dodamo 90 g kristalnega sladkorja ter prilijemo 0,5 dl toplega mleka. Ko se sestavine med seboj povežejo, dodamo še 40 g kokosove moke ter na nižji temperaturi kuhamo še 5 minut. Če potrebujete še slikovni prikaz za pripravo kokosovega prelive – kliknite tukaj.

Kose olupljenega manga zložimo na desertni krožnik in jih prelijemo s toplim kokosovim prelivom in že zadiši po pravi eksotiki. Tropsko sladico – mango s kokosom postrežemo takoj, ko je preliv še topel.

Tropska sladica - Mango s kokosom

Prijetno sladkanje!

Ljubitelji kokosa boste zagotovo navdušeni tudi nad spodaj naštetimi sladicami:

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor