Trikrat pečeno speculaas pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Odločila sem se, da dobro poznano trikrat pečeno pecivo, ki je nadvse slastno in sočno, nadgradim in dodam več polnega okusa. Vedela sem, da bo zaradi odličnih sestavin dobro, vendar sem se uštela. Ne, trikrat pečeno speculaas pecivo ni dobro, enostavno odlično in popolno je.

Trikrat pečeno speculaas pecivo – pripomočki:

  • tehtnica
  • slaščičarska lopatka
  • vilica
  • posoda za mešanje
  • blender za sekljanje
  • električni mikser
  • pekač mere 30 x 18 cm
  • peki papir

Trikrat pečeno speculaas pecivo – sestavine:

Piškotna podlaga:

  • 250 g speculaas piškotov
  • 100 g stopljenega masla
  • 2 banani (cca. 250 g)

Krema 1:

  • 4 jajca
  • 300 g polnomastne nepasirane skute
  • 200 g speculaas kreme
  • 80 g sladkorja oz. po okusu

Krema 2:

  • 500 g kisle smetane
  • 100 g sladkorja (oz. po okusu)
  • 1 vaniljeva sladkor

Trikrat pečeno speculaas pecivo – postopek:

Najprej se lotimo piškotnega dna. V blenderju za sekljanje zdrobimo speculaas piškote. Piškoti speculaas so polni toplih začimb, takšnih katere nam najbolj pašejo okoli decembrskih praznikov. Decembra speculaas piškote dobite prav v vsaki trgovini, čez leto le v večjih trgovinah.

Z vilico spasiramo banani in ju dodamo v zmlete piškote. Dodamo tudi stopljeno maslo in temeljito premešamo. Mešamo kar v blenderju.

Piškotno testo bo bolj redko, vendar takšno mora biti. Enakomerno ga porazdelimo po pekaču, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem.

Piškotno testo damo peči v predhodno ogreto pečico na 175 stopinj Celzija, klasične peke, za 10 minut. Po pretečenem času pečenja vzamemo pekač iz pečice in pustimo, da se testo ohladi.

Med tem, ko se testo ohlaja, se lotimo skutne kreme. V posodi za mešanje najprej z mikserjem zmešamo jajca in sladkor. Mešamo tako dolgo, da nastane kremna zmes. Nato dodamo skuto in speculaas kremo ter ponovno zmešamo, da se vse sestavine enakomerno premešajo.

Skutno kremo premažemo čez ohlajeno piškotno dno. Potrudimo se, da kremo čimbolj enakomerno porazdelimo. Sedaj damo pecivo ponovno peči v ogreto pečico na 175 stopinj Celzija, klasične peke, tokrat za 25 minut.

Na koncu naredimo še zadnjo kremo in sicer kisli smetani dodamo sladkor in vaniljev sladkor ter vse skupaj premešamo z mikserjem in prelijemo čez vročo skutno kremo. Ni potrebno čakati, da bi se ohladila. Pekač ponovno vrnemo v pečico na 175 stopinj Celzija, klasične peke, 10 minut. Po pečenju vzamemo pekač iz pečice in pustimo, da se sladica ohladi kar v pekaču. Ohlajen pekač damo za par ur v hladilnik ali še bolje čez noč.

Pecivo narežemo na poljubne kose in ga po želji okrasimo.

Pecivo se izdatno nareže, prav tako ga lahko spečete tudi dva dni pred uporabo. V bistvu vsak naslednji dan je še boljše. Najboljše je iz hladilnika, ko je ohlajeno in kot takšno je zelo sočno in osvežilno. Je nadvse uporabno, postrežete ga lahko na krožniku ali kar za v roko. Namreč sama struktura je kompaktna in ni bojazni, da bi v roki razpadlo.

Naj vam tekne!

Priporočam še recept za LCHF trikrat pečeno pecivo:

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 3.4]

Dodaj odgovor