Torta malinca
Print Friendly, PDF & Email

Torta malinca je enostavna, a okusna torta. Rahel biskvit in nežna, puhasta jogurtova ter malinina krema vas bodo prepričali. torta-malinca

Pripomočki za pripravo torte malinca:

  • 2 posodi za stepanje
  • mikser
  • žlica
  • okrogli pekač premera 26 cm
  • peki papir
  • palični mešalnik
  • posoda za kuhanje

Sestavine za pripravo torte malinca:

Biskvit:

  • 3 jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice moke
  • ščep sode bikarbone
  • žlica olja
  • žlica vode
  • žlica ruma

Za navlažitev:

  • 0,3 dcl vode
  • 0,2 dcl ruma

Jogurtova krema:

  • 250 ml sladke smetane
  • 180 g čvrstega jogurta
  • 40 g sladkorja v prahu
  • 1 vrečka želatine fix

Malinina krema:

  • 250 g malin (svežih ali zamrznjenih)
  • 50 g sladkorja
  • 250 ml sladke smetane
  • 250 g mascarponeja
  • 3 listi želatine

Postopek priprave torte malinca:

Najprej se lotimo peke biskvita. Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in stepemo, da rahlo naraste. Rumenjakom dodamo vodo, olje in rum ter premešamo. Dodamo še moko s sodo bikarbono in premešamo. Nato dodamo še sneg iz beljakov in narahlo premešamo. Maso damo v pekač obložen s peki papirjem in pečemo v klasični pečici ogreti na 180 °C, približno 10 minut. torta-malinca-1 Biskvit ohladimo. Ohlajen biskvit damo na servirni krožnik in ga navlažimo z mešanico ruma in vode. Okrog biskvita damo obod torte(lahko tudi acetatno folijo, če jo imate). Nato se lotimo priprave krem. Za jogurtovo kremo v eni posodi stepemo sladko smetano do čvrstega. V drugi posodi pa na hitro zmiksamo jogurt s sladkorjem in mu dodamo želatino fix ter mešamo še kakšno minuto. Jogurtovi mešanici dodamo stepeno sladko smetano in dobro premešamo. torta-malinca-2 Kremo prelijemo prek biskvita in damo v hladilnik. Nato se lotimo priprave malinine kreme. Maline, sama sem uporabila zamrznjene, pokuhamo z žlico vode, da se dobro zmehčajo in spustijo sok. Zmiksamo jih s paličnim mešalnikom in po želji precedimo. Lističe želatine namočimo v hladno vodo. Sladko smetano z mascarponejem stepemo do čvrstega. V rahlo ohlajene maline dodamo sladkor in ožete liste želatine. Dobro premešamo, da se sladkor in želatina raztopita. Malinam po žlicah dodamo stepeno sladko smetano in dobro premešamo. torta-malinca-3 Kremo prelijemo prek jogurtove kreme in damo v hladilnik za vsaj nekaj ur, še bolje pa kar čez noč. torta-malinca-4 Torto damo iz oboda (preden obod odpremo, z ostrim nožem zarežemo okrog oboda-če ste uporabili acetatno folijo to ni potrebno) in okrasimo po želji. Sama sem torto zamrznila in oblila z mirror glaze.

Prijetno sladkanje.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor