Sočne rezine
Print Friendly, PDF & Email

Sočne rezine, so kot že samo pove ime sočne. 🙂 S tanko plastjo kreme in slastnim čokoladnim prelivom. Priprava ni težavna! Poskusite!

socne-rezine-8

Sočne rezine – pripomočki:

  • kuhinjska pečica
  • skleda 2x
  • metlica
  • kuhinjska tehtnica
  • žlica
  • električni mešalnik
  • pekač (cca. 25×40 cm)
  • nož za mazanje
  • skledica
  • mikrovalovna pečica
  • papir za peko
  • kalup za piškote v obliki manjše zvezdice, ali druge oblike

Sočne rezine – sestavine:

Biskvit:

  • 150 g zmehčanega masla
  • 150 g sladkorja
  • 2 jajci
  • 5 žlic moke
  • 60 g sladke smetane
  • 3 beljaki

Krema:

  • 250 g mascarpone sira
  • 100 g smetane za stepanje
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Čokoladni preliv:

Žlica sladkorja v prahu, za risanje sladkornih zvezdic na rezine, ter malo vode.

Sočne rezine – postopek:

V skledo narežemo maslo in ga pustimo, da se zmehča, približno 15 minut na sobni temperaturi. Ko se je maslo zmehčalo, v skledo dodamo sladkor in jajci.

socne-rezine

Z metlico dobro premešamo. Nato v skledo dodamo še moko in smetano, ter spet z metlico dobro premešamo. Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C. V drugi skledi čvrsto stepemo 3 beljake, ki jih nato dodamo v prvo skledo.

socne-rezine-1

Z metlico jih na rahlo primešamo, da dobimo nekoliko bolj puhato maso za biskvit, masa bo malenkost grudasta.

socne-rezine-2

Pripravimo pekač, tako da, ga namastimo ali mu na dno položimo kos papirja za peko. Nekoliko tekoče testo, zlijemo v pekač in ga enakomerno razporedimo.

socne-rezine-3

Pekač potisnemo v ogreto pečico in biskvit pečemo 15 minut, pri 180 °C. Medtem pripravimo kremo, tako da, v skledo damo mascarpone sir, kateremu dodamo smetano in sladkor v prahu. Z metlico mešamo toliko časa, dokler se krema nekoliko ne začne trditi.

socne-rezine-5

Ko se je biskvit spekel, ga pustim cca. 10 minut, da se malo ohladi, ter nato kremo, spet čimbolj enakomerno, premažemo čez biskvit.

socne-rezine-6

Krema bo v precej tanki plasti.

socne-rezine-7

Čokoladni obliv pripravimo tako da, nad paro, ali v mikrovalovni pečici (grejemo po 15 sekund na enkrat, z vmesnim mešanjem, dokler ni tekoča) stopimo čokolado, ki ji dodamo nekaj žlic olja, da je bolj mazava in tekoča. Preliv zlijemo čez kremo, na rahlo jo razporedimo, lahko tudi z nagibanjem pekača. Še bolje se bo obnesla steklena čokoladna glazura, povezavo do le-te, boste našli med sestavinami za čokoladni preliv.

socne-rezine-11

Pekač pustimo, da se do konca ohladi in se preliv strdi. Lahko ga postavite v hladilnik, za 5 do 10 minut. Ko se je preliv strdil, lahko nanj “narišemo” zvezdice s pomočjo sladkorja v prahu. Vzamemo kalup za izdelovanje piškotov v obliki zvezdic, ali druge oblike. Spodnji rob mu malenkost navlažimo, od njega ne sme kapljati. Kalup pomočimo v sladkor v prahu in ga le odložimo na čokoladni preliv.

socne-rezine-9

Ko ga bomo dvignili, bo tam ostala zvezdica.

socne-rezine-10

Rezine lahko po želji krasite z drugimi jedilnimi bisrečki, ali mrvicami.

Namig
Najbolj sočne bodo, če bodo ogrete na sobno temperaturo.

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor