Sočne rezine
Sočne rezine, so kot že samo pove ime sočne. 🙂 S tanko plastjo kreme in slastnim čokoladnim prelivom. Priprava ni težavna! Poskusite!
Sočne rezine – pripomočki:
- kuhinjska pečica
- skleda 2x
- metlica
- kuhinjska tehtnica
- žlica
- električni mešalnik
- pekač (cca. 25×40 cm)
- nož za mazanje
- skledica
- mikrovalovna pečica
- papir za peko
- kalup za piškote v obliki manjše zvezdice, ali druge oblike
Sočne rezine – sestavine:
Biskvit:
- 150 g zmehčanega masla
- 150 g sladkorja
- 2 jajci
- 5 žlic moke
- 60 g sladke smetane
- 3 beljaki
Krema:
- 250 g mascarpone sira
- 100 g smetane za stepanje
- 1 žlica sladkorja v prahu
Čokoladni preliv:
- cca. 300 g čokolade
- par žlic olja
- ali pa pripravite stekleno čokoladno glazuro
Žlica sladkorja v prahu, za risanje sladkornih zvezdic na rezine, ter malo vode.
Sočne rezine – postopek:
V skledo narežemo maslo in ga pustimo, da se zmehča, približno 15 minut na sobni temperaturi. Ko se je maslo zmehčalo, v skledo dodamo sladkor in jajci.
Z metlico dobro premešamo. Nato v skledo dodamo še moko in smetano, ter spet z metlico dobro premešamo. Pečico prižgemo in jo nastavimo na 180 °C. V drugi skledi čvrsto stepemo 3 beljake, ki jih nato dodamo v prvo skledo.
Z metlico jih na rahlo primešamo, da dobimo nekoliko bolj puhato maso za biskvit, masa bo malenkost grudasta.
Pripravimo pekač, tako da, ga namastimo ali mu na dno položimo kos papirja za peko. Nekoliko tekoče testo, zlijemo v pekač in ga enakomerno razporedimo.
Pekač potisnemo v ogreto pečico in biskvit pečemo 15 minut, pri 180 °C. Medtem pripravimo kremo, tako da, v skledo damo mascarpone sir, kateremu dodamo smetano in sladkor v prahu. Z metlico mešamo toliko časa, dokler se krema nekoliko ne začne trditi.
Ko se je biskvit spekel, ga pustim cca. 10 minut, da se malo ohladi, ter nato kremo, spet čimbolj enakomerno, premažemo čez biskvit.
Krema bo v precej tanki plasti.
Čokoladni obliv pripravimo tako da, nad paro, ali v mikrovalovni pečici (grejemo po 15 sekund na enkrat, z vmesnim mešanjem, dokler ni tekoča) stopimo čokolado, ki ji dodamo nekaj žlic olja, da je bolj mazava in tekoča. Preliv zlijemo čez kremo, na rahlo jo razporedimo, lahko tudi z nagibanjem pekača. Še bolje se bo obnesla steklena čokoladna glazura, povezavo do le-te, boste našli med sestavinami za čokoladni preliv.
Pekač pustimo, da se do konca ohladi in se preliv strdi. Lahko ga postavite v hladilnik, za 5 do 10 minut. Ko se je preliv strdil, lahko nanj “narišemo” zvezdice s pomočjo sladkorja v prahu. Vzamemo kalup za izdelovanje piškotov v obliki zvezdic, ali druge oblike. Spodnji rob mu malenkost navlažimo, od njega ne sme kapljati. Kalup pomočimo v sladkor v prahu in ga le odložimo na čokoladni preliv.
Ko ga bomo dvignili, bo tam ostala zvezdica.
Rezine lahko po želji krasite z drugimi jedilnimi bisrečki, ali mrvicami.
Nom nom in dober tek! 😉
-Balubah