Sočne malinove kocke
Print Friendly, PDF & Email

Sočne malinove kocke so odličnega okusa, primerne v času zorenja malin, kakor tudi kasneje, saj lahko maline uporabimo tudi iz zamrzovalne skrinje. Če nimamo malin, jih lahko nadomestimo z drugim sadjem, po svojem izboru. Sama priprava je zelo enostavna in dopušča lastno kreativnost.

sočne malinove kocke

Sočne malinove kocke – pripomočki

  • pekač velikosti 40 cm x 28 cm (lahko tudi manjši)
  • električni mešalnik
  • kozica
  • papir za peko
  • velika žlica
  • tehtnica
  • pečica – navadna
  • metlica za mešanje

Sočne malinove kocke – sestavine

Za biskvit

  • 4 jajca
  • 4 velike žlice mlačne vode
  • 130 g  kristalnega sladkorja
  • 100 g bele mehke moke
  • 6 g koruznega škroba
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 1 zavojček pecilnega praška
  • 3 dcl sadnega soka za vlaženje

Za kremo

  • 2 zavojčka vanilijevega pudinga
  • 0,5 l mleka
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 600 g kisle smetane

Za preliv

  • 650 g malin ali drugega sadja
  • 4 velike žlice kristalnega sladkorja
  • 1,5 dcl vode
  • 2 zavojčka vanilijevega sladkorja
  • 2 zavojčka rdečega preliva za torte (v prahu)
  • 4 žlice vode
  •  za okrasitev –  50 g bele čokolade (po želji)

Sočne malinove kocke – postopek

Z mešalnikom penasto vmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor ter vodo. V to maso počasi vmešamo moko, v katero smo dodali pecilni prašek in škrob. Maso zlijemo v s papirjem za peko obložen pekač poljubne velikosti (v manjšem pekaču bo biskvit višji) in spečemo v vnaprej ogreti pečici na 170 stopinj Celzija. Pečemo od 15 do 20 minut oz. tako dolgo, da se biskvit zlato rjavo obarva.

sočne malinove kocke

Biskvit pustimo, da se ohladi in ohlajenega navlažimo s sadnim sokom. Za kremo, od 0,5 l mleka odvzamemo 2 dcl mleka in ga zmešamo s suho zmesjo pudinga in sladkorja. Preostalo mleko zavremo, vanj vmešamo pudingovo zmes ter kuhamo približno 3 minute in ves čas mešamo. Puding odstavimo in v vročega vmešamo kislo smetano.

sočne malinove kocke

Mešamo počasi in tako dolgo, dokler ne dobimo gladke kreme, brez grudic.

sočne malinove kocke

Kremo vlijemo v pekač preko biskvita in poravnamo ter pustimo, da se ohladi.


sočne malinove kocke

Za preliv, maline zmešamo s sladkorjem in 1,5 dcl vode in vse skupaj zavremo .

sočne malinove kocke

Rdeči preliv za torte (v prahu) zmešamo s 4 žlicami vode in vmešamo v vrelo malinovo maso. Vse skupaj kuhamo še 2 minuti.

sočne malinove kocke

Preliv med mešanjem ohlajamo skoraj do mlačnega in ga prelijemo preko pudingove mase. V kozici stopimo čokolado in po prelivu naredimo črte.

sočne malinove kocke

Pecivo postavimo na hladno (najboljše v hladilnik), da se dobro ohladi in ga po nekaj urah narežemo na kocke ter postrežemo. Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.7]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor