Slastno malinovo pecivo
Včasih nam preprosto zmanjka idej za okusno sladico. Tekom poletja smo skrinje polnili z različnim sadjem. Iz slastnih malin, ki ste jih nabrali na domačem vrtu, lahko sedaj pripravite okusno sladico. Zanjo ne potrebujete kuhinjske tehtnice, zato je odmerjanje sestavin povsem hitro, sama priprava pa povsem enostavna.
Malinovo pecivo – pripomočki:
- kozica
- pekač velikosti 36 x 25 cm
- jedilna žlica
- električni mešalnik
- 2 plastični posodi
- džezva
- manjša plastična posodica
- jedilna žlica
- manjša skodelica
Malinovo pecivo – sestavine:
Za testo:
Za preliv:
- 5 dl mleka
- 2 vanilj pudinga
- 10 žlic sladkorja
- 1 velik lonček kisle smetane
Za vrhnjo plast:
- 30 malin
- 1/2 preliva za torte
Malinovo pecivo – postopek:
Rumenjake in beljake ločimo. Med rumenjake zmešamo sladkor in mlačno vodo, moko pa zmešamo s pecilnim praškom ter dodamo k rumenjakovi zmesi.
Beljake stepemo v trd sneg, dodamo k ostalim sestavinam in dobro zmešamo.
Pekač namastimo z margarino, vanj vlijemo pripravljeno zmes.
Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Biskvit pečemo 20 minut.
Medtem naredimo preliv. Puding zmešamo s sladkorjem in šestimi žlicami mleka. Preostalo mleko zavremo, na zmernem ognju skuhamo puding .
V vroč puding vmešamo kislo smetano.
Pripravljeno zmes vlijemo na ohlajen biskvit.
Maline operemo ter razporedimo na vroče pecivo.
Preliv za torto skuhamo po navodilu iz vrečke ter z njim prelijemo maline.
Če ste uporabili zamrznjene maline, bodo le te spustile malo vode, ko jih prelijete z prelivom. To ni nič hudega, kajti nastane takšen barvni preliv. Pecivo pustimo malo na sobni temperaturi, nato pa ga pred postrežbo damo vsaj za dve uri v hladilnik.
Prijetno sladkanje!