Slastno malinovo pecivo
Print Friendly, PDF & Email

Včasih nam preprosto zmanjka idej za okusno sladico. Tekom poletja smo skrinje polnili z različnim sadjem. Iz slastnih malin, ki ste jih nabrali na domačem vrtu, lahko sedaj pripravite okusno sladico. Zanjo ne potrebujete kuhinjske tehtnice, zato je odmerjanje sestavin povsem hitro, sama priprava pa povsem enostavna.

Slastno malinino pecivo

Malinovo pecivo – pripomočki:

  • kozica
  • pekač velikosti 36 x 25 cm
  • jedilna žlica
  • električni mešalnik
  • 2 plastični posodi
  • džezva
  • manjša plastična posodica
  • jedilna žlica
  • manjša skodelica

Slastno malinovo pecivoMalinovo pecivo – sestavine:

Za testo:

  • 4 jajca
  • 4 žlice sladkorja
  • 4 žlice moke
  • Slastno malinino pecivo 2½ pecilnega praška
  • 2 žlici mlačne vode

Za preliv:

  • 5 dl mleka
  • 2 vanilj pudinga
  • 10 žlic sladkorja
  • Slastno malinino pecivo 31 velik lonček kisle smetane

Za vrhnjo plast:

  • 30 malin
  • 1/2 preliva za torte

Malinovo pecivo – postopek:

Rumenjake in beljake ločimo. Med rumenjake zmešamo sladkor in mlačno vodo, moko pa zmešamo s pecilnim praškom ter dodamo k rumenjakovi zmesi.

Slastno malinino pecivo 4

Slastno malinino pecivo 5

Beljake stepemo v trd sneg, dodamo k ostalim sestavinam in dobro zmešamo.

Slastno malinino pecivo 6

Slastno malinino pecivo 7

Pekač namastimo z margarino, vanj vlijemo pripravljeno zmes.

Slastno malinino pecivo 8

Pečico segrejemo na 170 stopinj Celzija. Biskvit pečemo 20 minut.

Medtem naredimo preliv. Puding zmešamo s sladkorjem in šestimi žlicami mleka. Preostalo mleko zavremo, na zmernem ognju skuhamo puding .

Slastno malinino pecivo 10

V vroč puding vmešamo kislo smetano.

Slastno malinino pecivo 11

Pripravljeno zmes vlijemo na ohlajen biskvit.

Slastno malinino pecivo 12

Maline operemo ter razporedimo na vroče pecivo.

 

Slastno malinino pecivo 14

Preliv za torto skuhamo po navodilu iz vrečke ter z njim prelijemo maline.

Slastno malinino pecivo 15

Če ste uporabili zamrznjene maline, bodo le te spustile malo vode, ko jih prelijete z prelivom. To ni nič hudega, kajti nastane takšen barvni preliv. Pecivo pustimo malo na sobni temperaturi, nato pa ga pred postrežbo damo vsaj za dve uri v hladilnik.

Prijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 23 Povprečno: 4.2]

Dodaj odgovor