Slastna madžarica
Print Friendly, PDF & Email

Madžarica je ena mojih najljubših sladic. Na prvi pogled je morda zahtevna za pripravo, a je vredna vsega časa in dela. Presenetil vas bo čokoladen okus in pisan izgled. Madžarica je najboljša, ko kakšen dan ali dva počiva na hladnem. Seveda le v primeru, da je ne bo takoj zmanjkalo.

Slastna madžarica

Slastna madžarica – pripomočki:

  • večja in manjša skleda
  • skodelica za mikrovalovno pečico
  • tehtnica
  • žlica
  • valjar
  • papir za peko
  • električni mešalnik
  • nož
  • pekač (tisti, ki pride s pečico)
  • kozica
  • mikrovalovna pečica
  • štedilnik
  • pečica

Slastna madžarica – sestavine:

Za testo:

  • 150 g margarine
  • 600 g moke
  • 2 dcl kisle smetane
  • 2 celi jajci
  • 1 pecilni prašek
  • 200 g sladkorja

Za nadev:

  • 1 l mleka
  • 300 g sladkorja
  • 8 žlic ostre moke
  • 100 g čokolade v prahu
  • 2 vaniljina sladkorja
  • 200 g margarine

Za preliv:

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 3 žlice mleka
  • 60 g margarine

Slastna madžarica – postopek:

Iz margarine, moke, kisle smetane, jajc, pecilnega praška in sladkorja zamesimo testo. Po potrebi dodamo še kakšno žlico moke. Testo naj počiva vsaj pol ure v hladilniku.

Slastna madžarica

Testo razdelimo na šest enakih delov.

Slastna madžarica

Vsak kos najprej oblikujemo v kepo, nato pa ga razvaljamo na papirju za peko. Robove obrežemo, da dobimo čimbolj enakomerne stranice. Testo s papirjem položimo na narobe obrnjen pekač in pečemo pri 200°C, dokler ni zlato – rjave barve. Pečene oblate pustimo, da se ohladijo.

Slastna madžarica

Tačas skuhamo nadev. Približno pol litra mleka damo v lonec in začnemo segrevati. V ostali del mleka vmešamo moko, sladkor, čokolado v prahu in vaniljin sladkor. Ko mleko zavre, vkuhamo vanj pripravljeno maso, podobno, kot bi kuhali puding. Neprestano mešamo, da se krema ne prismodi in kuhamo še nekaj minut, da se začne zgoščevati. V še vročo kremo dodamo margarino in dobro premešamo. Pustimo, da se ohladi, vmes pa večkrat premešamo, da se na vrhu ne naredi skorjica.

Slastna madžarica

Pecivo začnemo sestavljati z oblatom, na katerega namažemo del kreme, nato nadaljujemo postopek, dokler nam ne zmanjka komponent.

Slastna madžarica

Tako sestavljeno pecivo na koncu prelijemo s čokoladnim prelivom, ki ga pripravimo iz čokolade, mleka in margarine. Vse sestavine damo v posodo, primerno za mikrovalovno pečico in grejemo približno pol minute. Vzamemo iz pečice in premešamo. Po potrebi še malo segrevamo in večkrat premešamo. Pazimo, saj se čokolada v mikrovalovni pečici lahko hitro zažge.

Slastna madžarica

Pecivo pustimo počivati vsaj tako dolgo, da se čokolada strdi, nato pa ga razrežemo. Prvi dan bo pecivo precej hrustljavo, vsak naslednji dan pa se bodo oblati bolj navlažili in bo prijetno mehko.

Slastna madžarica

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 30 Povprečno: 4.4]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor