Slastna baklava z medom
Print Friendly, PDF & Email

Slastna baklava z medom je pripravljena iz veliko orehov, še več medu in brez sladkorja.

Kaj potrebujemo za slastno baklavo z medom:

  • veliko plastično posodo za mešanje
  • plastični vrč
  • kozico
  • jedilno žlico
  • čopič
  • velik globok pekač
  • pečico

Sestavine za slastno baklavo z medom:

  • 750 g kupljenega vlečenega testa (15 listov)
  • 300 g mletih orehov
  • 300 g nasekljanih orehov
  • 4 žlice drobtin
  • 250 g masla
  • 750 g medu
  • 1 l vode
  • 1 limona

Postopek priprave slastne baklave z medom:

Pečico prižgemo na 180 stopinj. V posodi zmešamo suho zmes iz orehov in drobtin.Maslo raztopimo. Pekač namažemo z maslom. Vanj položimo list testa.

baklava2 - 1

S pomočjo čopiča ga premažem o z maslom. Nanj položimo drugi list testa. Tudi tega premažemo  z raztopljenim maslom.

baklava3 - 1

Nadaljujemo s tretjo plastjo testa, na katero enakomerno razporedimo četrtino suhe zmesi.

baklava4 - 1

Na suho zmes položimo novi list testa, ga premažemo z maslom, nadaljujemo z drugim listom testa, ga premažemo, položimo tretjo plast testa, na katero enakomerno razporedimo drugo četrtino suhe zmesi. Nadaljujemo v tem vrstnem redu, dokler ne porabimo vseh sestavin. Zaključimo s tremi plastmi testa. Odvečno testo porežemo stran.

baklava5 - 1

S preostankom masla premažemo tudi vrhnjo plast. Baklavo v pekaču razrežemo na poljubno velike kose. baklava6 - 1

Postavimo jo v segreto pečico. Pečemo jo 40 minut do zlato-rjave barve.

baklava6 - 1 (1)

Vzamemo iz pečice. V posodi zmešamo toplo vodo in med in zmes polijemo po celotni površini.

baklava7 - 1

Limono narežemo na kolobarje in jo položimo po vrhu baklave. Čez noč pustimo v hladni pečici, da se tekočina vpije.

baklava8 - 1

Naslednji dan jo poskusimo. Mmmm… Še boljša je čez dva dni.

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.1]

Dodaj odgovor