Sladke magdalenice
Print Friendly, PDF & Email

Sladke magdalenice so kolački iz biskvitnega testa z obliko rebraste školjčne lupine. Za peko magdalenic uporabimo poseben rebrast pekač. Njihova priprava je povsem enostavna. Danes bo predstavljen osnovni recept z okusom vanilije in limonine lupinice. Okus lahko spreminjamo tako, da masi dodamo npr. koščke čokolade, suhe brusnice ali rozine …  Lahko tudi različne začimbe npr. cimet, ingver …

sladke-magdalenice-3Sladke magdalenice – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • mikser
  • tehtnica
  • žlica
  • pekač za magdalenice

Sladke magdalenice – sestavine:

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • nastrgana limonina lupinica 1/2 limone
  • sok 1/2 limone
  • 200 g moke
  • 8 g pecilnega
  • 1 vrečica vanilij sladkorja
  • 100 g stopljenega masla
  • 6 žlic mleka
  • sladkor v prahu (za posip)

Sladke magdalenice – postopek peke:

Najprej v mikrovalovki ali na kuhalni plošči stopimo maslo in pustimo, da se ohladi. Nato v posodo za mešanje ubijemo 3 jajca, dodamo sladkor in vanilij sladkor ter vse skupaj stepemo. Ko se sladkor z jajci speni, dodamo nastrgano limonino lupinico, sok limone in 4 žlice mleka. Premešamo. Nato dodamo moko, ohlajeno maslo, pecilni prašek in 2 žlici mleka. Vse združimo v enotno, gladko zmes.

sladke-magdalenice-1Pekač za magdalenice rahlo namastimo in modelčke z žlico napolnimo do 3/4.

sladke-magdalenice-2Magdalenice damo peči v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija cca. 12 minut. Paziti moramo, da ostanejo še vedno svetle. Še vroče preložimo na rešetko, da se ohladijo in nato jih posipamo s sladkorjem v prahu.

sladke-magdalenice-5Prijetno sladkanje!

 

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.6]

Dodaj odgovor