Schwarzwaldske sanje
Želite z drobno pozornostjo presenetiti vaše najbližje? Specite jim torto Schwarzwaldske sanje. Čudovita kombinacija višenj, sladke smetane ter kakavovega biskvita vam pričarala čudovite okuse Schwarzwaldskih sanj in vas ne bo pustila ravnodušnih.
Kaj potrebujemo za Schwarzwaldske sanje?
- kuhinjska tehtnica
- ročna metlica
- plastična lopatka
- mikser
- tortni model
- lesena podlaga
- 2 skledi
- cedilo
- žlica
Sestavine za Schwarzwaldske sanje:
Sestavine za testo:
- 6 jajc
- 150 g moke
- 180 g sladkorja
- 30 g jedilnega škroba (Gustin)
- 30 g kakava (grenki)
Sestavine za nadev:
- vložene višnje (cca. 680 g)
- 2 žlici jedilnega škroba (Gustin)
- 4 žlice sladkorja
- 2 vrečici vaniljevega sladkorja
- 6 žlic ruma (oz. po okusu)
- 0,75 l smetane za stepanje
- 3 vrečice Kremfixa (utrjevalec smetane)
- čokoladne mrvice oz. lističi
Postopek pri prave torte Schwarzwaldske sanje :
Ločimo rumenjake in beljake.
Najprej iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjakom pa dodamo sladkor ter jih penasto umešamo.
Rumenjakom dodamo polovico presejane moke ter jedilni škrob.
V maso iz rumenjakov stresemo sneg iz beljakov, potresemo s preostankom moke ter z ročno metlico počasi vmešamo. Na koncu vmešamo še presejan grenak kakav.
Maso za testo vlijemo v tortni model (26-28 cm), ki ga predhodno namastimo ter nato pečemo cca 20 minut na 180 stopinjah Celzija.
Pečeno torto stresemo na leseno podlago in pustimo, da se dobro ohladi.
Medtem začnemo s pripravo kreme.
Višnje najprej odcedimo ter v višnjev sok dodamo sladkor. Višnjevemu soku dodamo gustin (ki ga predhodno zmešamo z vodo, da je tekoč) ter na hitro zavremo. V tekočino vmešamo višnje ter 2 žlici ruma (po okusu lahko tudi več). Pripravljeno višnjevo kremo postavimo na hladno.
Drugo kremo pripravimo tako, da smetano stepemo z vaniljevim sladkorjem ter utrjevalcem za smetano. Krema mora biti dovolj čvrsta. Ohlajen biskvit dvakrat prerežemo (dobimo 3 tortne osnove), nato pa lahko začnemo s pripravo torte. Najbolje je, da torto pripravljamo v tortnem modelu (da nam krema ne bo stekla ven). Prvo tortno osnovo položimo na dno tortnega modela, navlažimo z mešanico ruma in sladkorja (po okusu) ter to osnovo premažemo s celotno višnjevo kremo. Na to položimo drugo (navlaženo) tortno osnovo, ki jo premažemo z 1/3 smetanove kreme. Na smetanovo kremo položimo še zadnjo- tretjo (navlaženo) tortno osnovo. Torto skupaj s tortnim modelom postavimo v hladilnik.
Dobro ohlajeni torti odstranimo tortni obod ter jo po vrhu ter po obodu premažemo s preostalo smetano. Torto okrasimo s čokoladnimi mrvicami.