Rogljički z mandljevo moko in lešniki
Rogljički z mandljevo moko in lešniki so zelo rahli. V ustih se kar topijo. Vsebujejo veliko masla , mandljevo moko in mlete lešnike. Ko so pečeni se lepo okuša tako mandlje, kot lešnike.
Pripomočki za pripravo rogljičkov z mandljevo moko
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za pripravo rogljičkov z mandljevo moko in lešniki
- 230 g večnamenske moke
- 140 g mandljeve moke
- 75 g mletih lešnikov
- 80 g sladkorja v prahu
- 250 g masla
- ščep soli
- 1 rumenjak
Postopek priprave rogljičkov z mandljevo moko in lešniki
Pripravo rogljičkov z mandljevo moko in lešniki pričnemo tako, da presejemo moko v skledo in dodamo ščepec soli. Dodamo mandljevo moko, mlete lešnike, sladkor v prahu, rumenjak in maslo. Maslo moramo zmehčati na sobni temperaturi, zato ga vzamemo iz hladilnika vsaj 2 uri pred peko.
Z rokama vgnetemo mehko testo. Kroglo testa zavijemo v folijo za živila in za dobro uro postavimo v hladilnik.
Naslednji korak pri pripravi rogljičkov z mandljevo moko in lešniki je oblikovanje piškotov. Testo vzamemo iz hladilnika, odvijemo folijo iz začnemo oblikovati za oreh velike kroglice. Kroglico razvaljamo v dlaneh, položimo na pult in zavijemo v obliki črke U, oziroma podkve. Oblikovane piškote polagamo na pladenj, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo na vrhnji rešetki 12-14 minut. Jaz sem pekla ventilatorsko. Pečene rogljičke z mandljevo moko in lešniki ohladimo. Ne smemo jih takoj prelagati s pekača, ker so zelo krhki in se nam bodo lomili. Nekaj minut jih pustimo na peki papirju. Potem pa kar z veseljem nad njih. Naj tekne!