Rogljički z mandljevo moko in lešniki
Print Friendly, PDF & Email

Rogljički z mandljevo moko in lešniki so zelo rahli.  V ustih se kar topijo.  Vsebujejo veliko masla , mandljevo moko in mlete lešnike. Ko so pečeni se lepo okuša tako mandlje, kot lešnike.

Pripomočki za pripravo rogljičkov z mandljevo moko

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za pripravo rogljičkov z mandljevo moko in lešniki

  • 230 g večnamenske moke
  • 140 g mandljeve moke
  • 75 g mletih lešnikov
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 250 g masla
  • ščep soli
  • 1 rumenjak

Postopek priprave rogljičkov z mandljevo moko in lešniki

Pripravo rogljičkov z mandljevo moko in lešniki pričnemo tako, da presejemo moko v skledo in dodamo ščepec soli. Dodamo mandljevo moko, mlete lešnike, sladkor v prahu, rumenjak in maslo. Maslo moramo zmehčati na sobni temperaturi, zato ga vzamemo iz hladilnika vsaj 2 uri pred peko.

Z rokama vgnetemo mehko testo. Kroglo testa zavijemo v folijo za živila in za dobro uro postavimo v hladilnik.

Naslednji korak pri pripravi rogljičkov z mandljevo moko in lešniki je oblikovanje piškotov. Testo vzamemo iz hladilnika, odvijemo folijo iz začnemo oblikovati za oreh velike kroglice. Kroglico razvaljamo v dlaneh, položimo na pult in zavijemo v obliki črke U, oziroma podkve. Oblikovane piškote polagamo na pladenj, ki smo ga obložili s peki papirjem.

Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija in pečemo na vrhnji rešetki 12-14 minut. Jaz sem pekla ventilatorsko. Pečene rogljičke z mandljevo moko in lešniki ohladimo. Ne smemo jih takoj prelagati s pekača, ker so zelo krhki in se nam bodo lomili. Nekaj minut jih pustimo na peki papirju. Potem pa kar z veseljem nad njih. Naj tekne!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

kuharcaKsenija

Sem diplomirana ekonomistka, zato rada žongliram s številkami na Osnovni šoli Šturje, kjer sem zaposlena. V prostem času pa rada kuham, šivam, pletem, kvačkam. Moja velika strast j tek, zato se veliko gibljem v naravi in pridno nabiram kilometre. Pri naši hiši imamo tudi zelo radi živali. Družbo nam delata psa Rubama in Pupa, muca Lili in bradata agama Tyron.

Dodaj odgovor